Artificii, pocnitori, ilegale de sarbatori, ridicate de politisti

Ieri, 05 decembrie, politistii din Baia Sprie, au efectuat verificari la o societate comerciala din oras si au descoperit ca aceasta detinea spre comercializare, fara drept, articole pirotehnice.

Este vorba despre o baterie artificii cu 36 de focuri, categoria F3, trei baterii artificii a cate 16 focuri categoria F2 si doua baterii artificii a cate 16 focuri, categoria F2, de diferite marci.
Avand in vedere ca societatea respectiva nu este autorizata sa efectueze operatiuni cu articole pirotehnice, intreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicata in vederea confiscarii, urmand a face obiectul unei constatari criminalistice.
In cauza se efectueaza cercetari cu privire la comiterea infractiunii de efectuarea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, fapta prevazuta si pedepsita conform Legii nr. 126 din 1995 republicata, privind regimul materiilor explozive.

Persoanele care produc, detin, transfera sau comercializeaza articole pirotehnice, precum si persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligatia de a obtine autorizatia din partea Inspectoratului Teritorial de Munca si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sau Inspectoratul Judetean de Politie pe raza carora isi desfasoara activitatea, dupa caz.

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:


a) orice operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept;
b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane care nu au implinit varsta de 18 ani;
c) comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

Prins cand voia sa treaca pe jos granita cu Ungaria
Citeste
Produse de peste 22
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.