Incendii de vegetatie uscata, in sapte localitati din maramures

In ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureseni au actionat la localizarea si lichidarea unui numar de sapte incendii de vegetatie uscata, in tot atatea localitati din judet.

Pompierii militari au fost sprijiniti la stingerea incendiilor din Repedea si Rozalvea de catre personalul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din Poienile de sub Munte si Repedea, respectiv Rozavlea.

Personalul S.V.S.U. Dragomiresti a intervenit la localizarea si lichidarea unui alt incendiu de vegetatie uscata, izbucnit pe raza localitatii, care a afectat circa 20 de hectare de teren. Arderile necontrolate din ultimele 24 de ore au afectat, in total, o suprafata de aproximativ 85 de hectare.

Atragem atentia, inca o data, tuturor maramuresenilor, sa renunte la arderea resturilor vegetale, pentru curatarea terenurilor agricole. Aceasta activitate este interzisa, fara acordul autoritatilor competente.

In conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati reprezinta contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 2500 lei.

De la inceputul lunii, personalul I.S.U. Maramures a aplicat doua amenzi contraventionale in cuantum de 5000 de lei, respectiv trei avertismente, celor care nu au respectat legislatia in domeniu.

Prevenirea infectiei cu coronavirus in situatia deplasarilor pentru indeplinirea sarcinilor de munca
Citeste
Inca 14 romani au murit de COVID-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.