Aproape 800 de pacienti au ajuns la UPU a Spitalului Judetean din Baia Mare, in doar trei zile

"URGENTA", LUATA CU ASALT Sute de persoane au luat cu asalt unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean din Baia Mare, in doar trei zile. Mai exact, un numar total de 785 de pacienti, dintre care aproape 300 de copii s-au prezentat la UPU cu diferse afectiuni. Din cei aproape 300 de copii, 46 au avut varsta de sub un an, iar 246 au avut varste cuprinse intre 1 si 16 ani. Cele mai intalnite au fost infectiile respiratorii. Potrivit medicului sef al UPU, dr. Dan Roman, majoritatea celor care au ajuns la spital nu au reprezentat urgente, acestia fiind lasati la domiciliu, cu tratament.

Sigur, din acest numar mare de persoane care s-au prezentat la UPU, au existat si urgente reale, respectiv pacienti incadrati la cod rosu si galben, care au necesitat asistenta medicala imediata. Numarul acestora s-ar ridicat la 178.

"Referitor la gradul de urgenta, mentionam ca, din numarul total de prezentari din acest sfarsit de saptamana doar 178 de pacienti au fost incadrati la cod rosu si galben si au necesitat asistenta medicala imediata, 166 dintre pacienti ramanand internati in cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns in UPU nu au constituit urgenta, fiind lasati la domiciliu cu recomandari de tratament, aceste cazuri putand fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicina de familie", a precizat dr. Dan Roman, medic sef UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

ActualMM

Politisti locali, luati la bataie in toiul noptii, pe bd. Unirii din Baia Mare
Citeste
Cand incepe Postul Pastelui sau Postul Mare si cum se posteste
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.