Aproape 1.000 de posturi vor fi disponibile in acest inceput de an

LOCURI DE MUNCA IN MARAMURES Aproape 1.000 de locuri de munca in domeniul agriculturii vor fi disponibile in acest an la nivelul judetului, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepresedintele Asociatiei Fermierilor "Maramures", Dumitru Pop.

"Estimam ca din primavara acestui an vom avea peste 1.000 de locuri de munca disponibile pe diferite sectoare agricole. Va fi nevoie atat de specialisti cat si de forta de munca pregatita, dar si zilieri pentru perioadele de varf. Ar fi ideal, desi e cam greu de crezut ca va fi asa, sa putem angaja oameni tineri, dar si adulti bine pregatiti sau cu o pregatirea apropiata unor domenii in care activam. Vom participa si la o bursa a locurilor de munca, dar ne vom interesa la AJOFM pentru a vedea profilul profesional al celor aflati in cautarea unui loc de munca, si cu siguranta vom gasi persoane care sa doreasca o slujba bine platita, desi munca in agricultura este considerata drept foarte grea", a spus Dumitru Pop.

Potrivit acestuia, domenii ca zootehnia, pomicultura si legumicultura vor avea nevoie, din primavara acestui an, de forta de munca atat calificata cat si mai putin calificata.

"Din luna februarie, undeva pe la jumatatea lunii februarie cand ar putea incepe curatatul livezilor, raritul pomilor, va fi nevoie de oameni priceputi in legumicultura, de asemenea, la pregatitul culturilor din solarii, iar in zootehnie va fi nevoie de cateva zeci de oameni care sa lucreze in ferme", a precizat Dumitru Pop.

Anual, agricultura judetului Maramures pune la dispozitia celor interesati cateva sute de locuri de munca, majoritatea in mediu rural si mult mai putine la oras, unde functioneaza abatoare, carmangerii si magazine de legume-fructe. Un salariu lunar poate oscila intre 2.500 si 3.500 de lei.

Sursa info: AGERPRES

Calatorii baimareni, transportati cu usa de la autobuz deschisa
Citeste
Nimic la vedere! Ghenele de gunoi din Baia Mare vor fi subterane
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.