Aproape 1

Inca din momentul in care a fost emisa Ordonanta Militara nr.1, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au luat toate masurile pentru verificarea respectarii prevederilor impuse agentilor economici. Zilnic, inclusiv in weekenduri, politistii au organizat actiuni de monitorizare a societatilor comerciale si a agentilor economici.
Prioritatea acestor actiuni a fost verificarea agentilor economici din domeniul servirii si consumului de produse alimentare si bauturi alcoolice si nealcoolice in cadrul unor restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, dar si in domeniul jocurilor de noroc, a ingrijirii personale, stomatologice si in centre comerciale de pe raza intregului judet. In toata aceasta perioada au fost efectuate controale si la societati comerciale care ofera spre vanzare produse alimentare si nealimentare.
Astfel, in perioada 16 martie – 02 aprilie, politistii au efectuat controale la aproape 1 000 de societati comerciale si persoane fizice. In urma controalelor la 785 societati comerciale si 184 persoane fizice s-au aplicat 108 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 435 000 de lei.

Dintre acestea trei sanctiuni au fost aplicate pe linia O.U.G. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, constatandu-se ca in principiu agentii economici de pe raza judetului nostru respecta reglementarile privind instituirea starii de urgenta. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru abateri de la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si pentru incalcari ale prevederilor Legii Nr. 12/1999 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

De asemenea, in cadrul activitatilor desfasurate in aceasta perioada au fost confiscate produse in valoare de aproximativ 18 000 de lei si au fost ridicate diferite sume de bani, in valoare de 25 332 de lei.
Totodata au fost constatate 3 infractiuni de contrabanda, fiind intocmite dosare penale, iar sub coordonarea procurorului se continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.
Politistii vor continua astfel de actiuni si in perioada care urmeaza.

Un maramuresean din repedea, politist in canada, a donat masti politiei si jandarmeriei din hateg
Citeste
Campanie initiata de Agent Green: Suspendati exploatarea padurii si vanatoarea pe durata starii de urgenta generata de Covid-19
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.