Apel umanitar

Fost culturist de performanta, presedintele Clubului Sportiv Hercules GYM Zalau, iar mai apoi proprietarul televiziunii pe internet ZTV.ro, corespondent Antena 1 si Antena 3, Arnold Schlachter se afla acum la cumpana dintre viata si moarte. Diagnosticat cu tumoare cancerigena agresiva invaziva, zalauanul in varsta de 44 de ani a facut deja o operatie in America, dar are nevoie de inca o interventie chirurgicala, pentru a invinge cancerul si pentru a putea avea din nou o viata normala.

Cine nu il stie pe Arnold Schlachter? Cu un prenume predestinat, zalauanul devenise la un moment dat unul dintre cei mai cotati culturisti din Salaj. Cam atunci l-am cunoscut si eu. Pe la inceputul anilor 2000…

Construit bine, simpatic si tot timpul cu zambetul pe buze. Un pic si vorbaret. De fapt, putin mai mult, dar haios si plin de viata. Te facea sa te simti bine.

Culturist de performanta si presedinte de club sportiv

Scriam destul de mult despre el la cotidianul Magazin Salajean, acolo unde eram reporter sportiv.

Scriam despre el, despre sala de forta pe care o conducea el, amplasata undeva la Clubul Tineretului. Scriam mult si despre elevii lui, deoarece cu avantul sau tineresc a reusit sa infiinteze un club sportiv, CS Hercules GYM Zalau.

Cativa ani, chiar a avut rezultate la Campionatele Regionale, dar si la Campionatele Nationale.

Cum a trecut de la intervievat, in spatele microfonului si a camerei video

Intre timp, incepuse sa ii traga cu ochiul mass-media. A inceput sa ii placa mult, dar nu ca si intervievat, ci ca reporter. Adica, voia sa treaca el in spatele microfonului si a camerei video.

A inceput sa imi tot spuna si sa imi arate proiectul sau, cu o televiziune, dar nu la televizor, ci pe internet!? Ca multi altii, am crezut ca a luat-o putin pe aratura.

El a fost insa ferm si intr-o buna zi, mi-a demonstrat ca proiectul sau a fost finalizat. A inceput atunci mania ZTV.ro.

In doar cateva luni, televiziunea sa de pe internet a facut furori, iar in timp a reusit sa devina unul dintre cele mai vizualizate portaluri din Salaj! Sigur, cifrele sale de audienta a adus si invidia ziarelor din Salaj care s-au vazut depasite pe reteaua online de siteul lui Arny.

Pentru asta, insa, el a muncit foarte mult. Impreuna cu Anca Parau – iubita sa, care ulterior a devenit si sotia sa – au fost ani la rand prezenti la fata locului, fie ca a fost vorba de accidente sau evenimente de pe raza judetului, fie ca a fost zi sau noapte.

Promptitudinea sa si stirile sale "calde" l-au facut si corespondentul unor televiziuni nationale, precum Prima TV sau Antena 3…

Arny, cel care ne facea sa radem cu gura la urechi

Nu numai la munca, ci si la distractie, era campion, astfel ca la intalnirile colegilor din presa, era cel cu buna dispozitie. Cu bancurile sale, ne facea sa radem cu gura la urechi. Si el radea de glumele sale, dar si de rasul nostru. Avea o satisfactie maxima, ca ne-a facut sa se simtim bine…

Din cauza unor nimicuri, exista – de ceva timp – o raceala intre noi doi. Fara rautati, doar ca nu am mai discutat.

Pe mai intalneam la conferinte de presa, la evenimente, ba si la chefuri, dar parca Arny nu mai era el.

Parca ii disparuse zambetul de pe fata si parca gandurile sale erau in alte parti. In plus, slabise destul de mult.

Ultima infatisare din spatele camerei video, la Gala Presei din decembrie

Ne-am intalnit ultima data la finalul anului trecut, cand Asociatia Jurnalistilor din Salaj a organizat Gala Presei, la sala de conferinte de la TenarisSilcotub. Era subtirel, dar arata bine.

A filmat evenimentul, iar in momentul in care deputatul Lucian Bode a acordat un premiu redactiei ZTV Zalau, in fata a iesit Anca, sotia sa…

Astazi, ma uitam pe net, si raman socat. Cica, Arnie, are nevoie de noi ca sa poata trai. Langa text, o poza cu el pe patul unui spital, conectat la mai multe aparate.

Am ramas fara reactie. Nu mai stiam ce sa fac sau sa zic. Insa, timpul este pretios si alaturi de voi, toti oamenii cu suflet mare, trebuie sa ne mobilizam pentru ca pustiul Aidan Schlachter sa mai poata spune TATA.

O operatie in Statele Unite ale Americii ii poate salva viata

Din pacate, boala sa a fost depistata in faza avansata.

Acum doua saptamani, el a fost operat la o clinica din Statele Unite ale Americii si acesta a fost primul pas catre salvarea vietii lui Arnie!

Pentru a avea sanse sa traiasca, directorul de la ZTV Zalau trebuie operat inca o data.

Doctorii de peste Ocean spun ca, fara o a doua operatie, Arnold nu poate trai mai mult de un an!?!

Interventia chirurgicala este una complexa si costisitoare, astfel ca familia Schlachter trebuie sa stranga in cel mai scurt timp suma de 100.000 de dolari.

Salvarea vietii lui Arnold depinde de noi, depinde de tine.

Implica-te si tu pentru a-i da o sansa la viata!

____________________________________________________

Doneaza aici pentru Arnold Schlachter:

RO35RZBR0000060013190890

Raiffeisen Bank Zalau

Se pot face donatii si prin PayPal la:

[email protected].

_____________________________________________________

Sursa text si foto: Calin Onicas, sportulsalajean.ro.

Zapada din Cavnic a facut o victima; i-a stricat casa unui localnic, ce are nevoie de ajutorul semenilor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.