Apel pentru o campanie decenta!

Traim vremuri complicate si confuze in care ne confruntam cu o criza sanitara si una economica cu efecte inca greu de estimat. Sute de mii de oameni nu au un loc de munca, firmele isi inchid portile, preturile cresc saptamanal iar multi dintre semenii nostri au probleme in a pune o paine pe masa. Parintii umbla cu capetele plecate de rusine si griji, preocupati de rata de la banca, chiria, plata utilitatilor si inceperea anului scolar. Batranii nostri tac si isi inghit lacrimile, suferind in tacere neputinta, bolile si lipsa medicamentelor, renuntand sa mai ceara sau sa astepte ajutorul familiei. Traim vremuri crunte care ar trebui sa ne adune, nu sa ne dezbine caci nu vom depasi momentele grele de astazi fara sa fim solidari si responsabili.

Ca om preocupat de soarta comunitatii in care traim si implicat direct in actuala campanie electorala, cer partidelor politice si candidatilor sa renunte la lupta politica, la violenta verbala, acuzatiile si criticile belicoase. Putem si trebuie sa adopta un ton pozitiv si constructiv, prezentand intr-un mod decent ceea ce vrem si putem face, nu ceea ce nu au facut contracandidatii nostri! Baimarenii sunt si asa tristi, dezamagiti, lipsiti de incredere si nemultumiti. Intr-o campanie electorala atipica, in care datorita crizei epidemiologice nu ne putem uita in ochii lor cand ne prezentam intentiile, putem sa fim fermi fara sa jignim sau sa umilim competitorii!

Adresez acelasi apel pentru decenta si presei, ca element decisiv in transmiterea mesajelor noastre. Stiu ca traversati vremuri grele, in care va este greu sa supravietuiti. Aveti si voi familii, credite, cheltuieli lunare, taxe si impozite. Va rog sa nu acceptati publicarea materialelor care reprezinta atacuri la persoana, populate cu calomnii sau mesaje denigratoare. Nu va lasati manipulati si mai ales nu va vindeti demnitatea pentru niste castiguri efemere. Oamenii asteapta sa fiti corecti, obiectivi si impartiali, asa cum stabileste deontologia jurnalistica.

Fac un apel la o campanie decenta, spre binele cetatenilor si al orasului pe care-l iubim deopotriva, fiecare din noi si toti impreuna! Baimarenii merita respect si dreptul de a decide singuri!

Articolul Apel pentru o campanie decenta! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Asociatie: Parintii nu pot sa isi asume declaratia pe proprie raspundere pentru scoala
Citeste
Social democratii isi aleg conducerea. PSD-istii din Maramures s-au intalnit pe stadion
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.