ANUNt DE LA EPISCOPIA ORTODOXA A MARAMURESULUI SI SATMARULUI: Cum se va desfasura Luminatia in cimitire

Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului a annuntat, printr-un comunicat de presa, cum se va desfasura Luminatia din acest an. Mai exact, Episcopia a facut precizari cu privire la modul in care se vor desfasura slujbele de pomenire a celor adormiti, dar a venit si cu un set de recomandari pe care credinciosii sunt indemnati sa le respecte in contextul pandemiei de Coronavirus.

Mai jos, comunicatul integral:

"In contextul actual al pandemiei, cand in mai multe localitati din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului nivelul de raspandire al noului coronavirus este de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori, iar regulile sanitare sunt foarte stricte, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, la solicitarea autoritatilor, indeamna ca Slujbele de pomenire a celor adormiti de la inceputul lunii noiembrie 2020, randuiala sfanta si datoria fiecarei familii crestine, sa fie savarsite conform obiceiurilor indatinate.

Pentru buna organizare a Slujbelor de pomenire a mortilor, pentru siguranta preotilor si credinciosilor participanti, recomandam ca:

  1. Slujbele de parastase sa fie savarsite individual la fiecare loc de veci, evitandu-se parastasele comune din cimitir;
  2. Persoanele care participa la slujbele de pomenire sa poarte masca;
  3. Preotii parohi, sau administratorii cimitirelor vor asigura la intrare in cimitir dezinfectant si-i vor informa pe credinciosi de obligativitatea purtarii mastii si respectarea distantei dintre persoane.

In aceasta perioada, deosebit de grea pentru toata lumea, avem datoria crestineasca de a ne ingriji unii pe ceilalti, iar acest lucru il putem face prin respectarea normelor sanitare, dar avem si obligatia morala de a-i pomeni pe cei adormiti din neamurile noastre.

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe toti cei adormiti si sa le faca vesnica odihna!

Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului

Baia Mare
28 octombrie 2020"

Articolul ANUNt DE LA EPISCOPIA ORTODOXA A MARAMURESULUI SI SATMARULUI: Cum se va desfasura Luminatia in cimitire apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Sarbatori in izolare? Politia va intra peste oameni in case, daca se aduna de Craciun in grupuri
Citeste
LACRIMI SI DURERE – Violonistul baimarean Fabian Ghise a fost condus pe ultimul drum. Doliu in Ansamblul Folcloric National Transilvania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.