ANUNt CJSU MARAURES: Decizii pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei de COVID-19


Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a reunit in sedinta extraordinara si a stabilit in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 15 octombrie 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, mai multe decizii, a precizat presedintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.


In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant, in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si Directiei de Sanatate Publica Maramures, scenariul de functionare, dupa cum urmeaza:

  • Vor functiona in scenariul 3 (rosu) unitatile de invatamant de pe raza unitatii administrativ-teritoriale Petrova, avand in vedere valoarea ratei de incidenta de 3,71 la 1000 de locuitori, calculata in ultimele 14 zile si Gradinita cu Program Prelungit nr.9 Baia Mare, datorita situatiei epidemiologice si lipsei de personal;
  • Colegiul National "Vasile Lucaciu" Baia Mare va functiona in scenariul 2 (hibrid), cu participarea zilnica (fata in fata) a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
    Pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei de COVID-19, avand in vedere situatia epidemiologica si cresterea numarului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 sunt interzise, pe o perioada de 14 zile, desfasurarea de spectacole/concerte publice sau private in spatii deschise si inchise pe raza judetului Maramures.
    Avand in vedere rata incidentei calculata, in ultimele 14 zile, de catre Directia de Sanatate Publica Maramures, la data de 15 octombrie a.c., au fost stabilite urmatoarele:
  • In unitatile administrativ-teritoriale Grosi, Viseu de Sus, Borsa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltau, Gardani, Moisei, Cicarlau, Viseu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasau, Ardusat, Bocicoiu Mare, Sieu, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00.
  • Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00 in unitatile administrativ-teritoriale Grosi, Viseu de Sus, Borsa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltau, Gardani, Moisei, Cicarlau, Viseu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasau, Ardusat, Bocicoiu Mare, Sieu.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00 in unitatile administrativ-teritoriale Grosi, Viseu de Sus, Borsa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltau, Gardani, Moisei, Cicarlau, Viseu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasau, Ardusat, Bocicoiu Mare, Sieu.
  • Activitatea cinematografului din cadrul centrului comercial din municipiul Baia Mare isi va desfasura activitatea cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului.
  • In unitatile administrativ-teritoriale Grosi, Viseu de Sus, Borsa, Baia Mare, Baia Sprie, Recea, Coltau, Gardani, Moisei, Cicarlau, Viseu de Jos, Vadu Izei, Boiu Mare, Sarasau, Ardusat, Bocicoiu Mare, Sieu, Petrova sunt interzise organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in.
    Pe raza unitatii administrativ-teritoriale Petrova este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise.
    Se interzice pe raza unitatii administrativ-teritoriale Petrova activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, respectiv activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare.
    Se permite operatorilor economici mentionati la Art.5 prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective (take-in, catering).
    Se interzice pe raza unitatii administrativ-teritoriale Petrova activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc. Se interzice, pana la evaluarea situatiei epidemiologice, desfasurarea evenimentului cultural "Toamna Maramureseana", respectiv a evenimentului "Half Marathon" organizat de Asociatia Rotary Club Baia Mare.

Articolul ANUNt CJSU MARAURES: Decizii pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei de COVID-19 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Interventie Salvamont Maramures: O femeie s-a accidentat in timp ce se afla la cules de ciuperci in zona Remetea Chioarului (VIDEO SI FOTO)
Citeste
ACtIUNE SALVAMONT LA REMETEA CHIOARULUI: O femeie de 68 de ani aflata la cules de ciuperci si-a fracturat piciorul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.