Anm a emis un cod galben de furtuna si vant puternic in aproape toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, doua atentionari cod galben si o informare meteo valabila pentru aproape toata tara. Meteorologii anunta ploi torentiale, grindina si vant pana marti seara.

Informarea meteo e valabila de luni ora 22:00 pana marti ora 9:00 si anunta, in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii mai restranse in rest perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina.

Aversele vor putea avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si, mai ales pe parcursul zilei de marti , se vor inregistra viteze cuprinse, in general, intre 45 si 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.

Prima atentionare cod galben intra in vigoare marti la ora 9:00 si expira la ora 23:00, anuntand in Oltenia si Transilvania, precum si in vestul si centrul Munteniei, respectiv judetele Arges, Dambovita, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si in Bucuresti vant cu viteze la rafala de 55 – 65 km/h si izolat peste 70 km/h.

In zona montana inalta vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, in zonele deluroase si montane, precum si in centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina. Aversele vor putea avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.

Cea de-a doua atentionare cod galben vizeaza, marti intre orele 9:00 – 23:00, Moldova, Dobrogea si estul Munteniei .

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata care se va manifesta prin vijelii, intensificari ale vantului cu viteze, in general, cuprinse intre 65…75 km/h, grindina, averse ce pot avea si caracter torential si descarcari electrice.

Coronavirus, 11 mai 2020: 71 cazuri in Maramures , 7.245 vindecati, 972 decedati, 255 la ATI
Citeste
Politistii au actionat pe raza judetului si in weekend
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.