Animalele din parcul national rodna, monitorizate cu ajutorul camerelor video

In Parcul National Rodna, pare ca toate animalele hiberneaza cu succes! Nimic mai gresit. Animalele lipsesc doar ziua. Cum se lasa intunericul, cerbii, caprioarele si lupii ofera un adevarat spectacol. Pana si ursii par a se fi trezit din hibernare. Asa ca specialistii au ocazia sa monitorizeze nu doar evolutia speciilor, dar si traseele pe care le parcurg, cu precadere, marile carnivore.

In nordul Carpatilor Orientali cu greu te poti misca printre nametii, asta doar daca esti om. Pentru vietatile ce isi au casa in Muntii Rodnei, iarna este ca oricare alta. Iar pe zapada se vad urmele lasate de animalele plecate in cautare de hrana. Din 2008, toate miscarile pe care le fac animalele sunt atent monitorizate de angajatii parcului cu ajutorul camerelor de supraveghere montate in masiv.

Daca unele animale sunt des observate pe camere, altele cum ar fi rasul si pisica salbatica sunt foarte greu de prins in bataia obiectivului.

Infiintat in anul 2004, parcul national are drept scop protejarea florei si faunei, dar si conservarea biodiversitatii din acest areal.

Sursa text: Observator Antena 1.ro. Click pe link pentru imagini video.

O intrebare care te poate tort-ura la finalul Zilei Indragostitilor
Citeste
Majorarea alocatiei pentru copii de la 84 la 150 lei, adoptata de Parlament
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.