Angajatii realitatea online sunt neplatiti de luni in sir

Cateva zeci de jurnalisti din intreaga tara au redactat si semnat un protest inedit impotriva trustului Realitatea Media, dupa ce au fost mintiti de conducerea retelei nationale de site-uri online, concediati si lasati fara salariile pe ultimele trei luni.

Catre Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania

Stimati Colegi,

Am hotarat sa va trimitem un semnal public privind starea si conditia jurnalistului din Romania, membru al asa numitei "puteri a statului", perceput de cetatean ca fiind in serviciul public.

Suntem de varste si conditii diferite, barbati si femei cu familii si obligatii financiare, toti profesionisti dornici sa munceasca din greu si in mod onest pentru informarea corecta a opiniei publice, adevaratul stapan al unei prese libere.

Mentionam ca niciunul dintre noi nu am fost angajati pe criterii politice sau clientelism, nici nu am fost recrutati de patronatul vreunui trust de presa de pe holurile Agentiei unde cerseam ajutorul de somaj.

Fiecare dintre noi are acumulati ani de munca si experienta, iar valoarea competentelor noastre nu este certificata doar prin diplome sau licente ci si prin recunoastere publica, notorietate si respectul cititorilor si/sau al telespectatorilor nostri.

Timp de mai multe luni am trait un cosmar ca angajati la "Realitatea" online, fiind umiliti si jigniti atat de patronat cat mai ales de "sefi" fara competente sau vocatie, personaje agresive numite arbitrar in functii de conducere, desi au suferit condamnari penale.

Ne-am facut datoria si am furnizat informatiile solicitate in targeturile agreate, respectand deontologia jurnalistica si principiile moralei publice.

Cu toate acestea, am fost atacati si injositi de noua conducere, impunandu-ni-se o politica editoriala aberanta, lipsita de logica si abuziva, iar cand ne-am exprimat opiniile ca profesionisti, mentionand ca nu este corecta tabloidizarea si ducerea site-urilor in zona promiscuitatii, ne-au fost blocate salariile sub pretexte false si jenante.

Am continuat sa muncim si ne-am cerut drepturile cu decenta jurnalistului a carui demnitate nu se negociaza, iar ca raspuns unii au fost concediati abuziv, iar celorlalti li s-a pus pumnul in gura.

Stimati Colegi,

nu ne-am facut jurnalisti ca sa ne fie pusa botnita, nici sa ne guduram pe la picioarele sefilor vremelnici.

Am ales sa fim oameni de presa pentru ca noi credem in adevar si in nevoia de onestitate in viata.

Va cerem sa luati atitudine si sa va alaturati protestului nostru in care contestam aservirea presei unor interese oligarhice si desfiintarea demnitatii jurnalistilor.

06.12.2019

Semnatari:
Carmen Dumitrescu – Teleorman
Mica Svab – Maramures
Vlad Andrei Manolachescu – Covasna
Romeo Dorin Crismaru – Mehedinti
Augusta Tesinschii – Salaj
Adrian Tudor – Tulcea
Raluca Budusan – Sibiu
Maria Madalina Harjoghi – Braila
Claudia Toader – Bacau
Florin Craciun – Bacau
Dan Birjoveanu – Neamt
Vlad Calin Dumitrescu – Prahova
Dan-Catalin Predescu – Galati
Cristian Lapa – Vaslui
Catalin Stancu – Vrancea
Horia Sorin Secli – Harghita

Miss Universitaria 2019
Citeste
Romania, pe locul 3 in Europa la consumul nejustificat de antibiotice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.