Amenzi, dosare penale si permise de conducere suspendate

Ieri, 15 septembrie, politistii rutieri maramureseni au desfasurat mai multe controale in trafic pentru prevenirea accidentelor de circulatie. Pe D.N. 1C Seini-Baia Mare –Somcuta Mare, politistii Serviciul Rutier Maramures au aplicat in decurs de doar doua ore, 40 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Politistii au actionat cu doua aparate radar si cu Pistolul TruCam si au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere.

In cursul noptii verificarile si controalele s-au mutat pe raza Sectiei 4 Politie Rurala Leordina. Pe D.N.18 Lerdina – Petrova, D.J.185 Bistra si .DJ.187 Ruscova-Repedea- Poienile de Sub Munte, politistii au aplicat alte 12 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor legale la regimul circulatiei pe drumurile publice
Totodata, in cursul zilei de ieri, au fost intocmite mai multe dosare penale pentru infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.In timp ce efectuau serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe DJ 108E in localitatea Pribilesti, politistii din Somcuta Mare au observat ca un autoturism a intors la vederea masinii de politie si s-a indepartat cu viteza. Cu semnalele acustice si luminoase in functiune, politistii au pornit in urmarirea acestuia pe o distanta de aproximativ 1 km., insa conducatorul auto nu a oprit si si-a continuat deplasarea pana in curtea unei ferme de vite. Aici a fost oprit si identificat de politisti, ocazie cu care s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Este vorba de un tanar de 21 de ani din comuna Basesti care va fi acum cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducere fara permis".


Si la Borsa, politistii care au oprit pentru control un autoturism au constatat ca la volan se afla un tanar de 23 de ani figureaza in baza de date cu permisul de conducere retinut din data de 21.07.2019. Si pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal.

La Satu Nou de Jos, conducatorul unui autoturism nu a oprit la semnalele acustice si luminoase ale autospecialei de politie, marind viteza, fiind urmarit pe o distanta de aproximativ 300m. A fost oprit in momentul in care intentiona sa intre intr-o curte si politistii au constatat ca acesta emana halena alcoolica. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,10 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost identificat de politisti ca fiind un baimarean in varsta de 53 de ani si va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Pe strada Rapsodiei din municipiul Baia Mare, o tanara de 24 de ani care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers cu spatele, a acrosat un autoturism parcat regulamentar. Verificarile efectuate de politisti au relevat ca tanara nu figureaza ca posesoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, pe locul din dreapta fata in autoturism se afla proprietarul acestuia care va fi cercetat pentru incredintarea autovehiculului unei persoane fara permis.

Tot la Baia Mare, politistii au aprit un autoturism al carui conducator auto nu a respectat semnificatia culorii "ROSU" a semaforului electric aflat in functiune la intersecti dintre str. P-ta Revolutiei cu str. Culturii. Politistii au identificat un tanar de 19 ani si au stabilit ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice,aparatul etilotest indicand valoarea de 0.50 mg/l alcool pur in aerul expirat.

30
Citeste
A fugit de la locul faptei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.