Amenzi de zeci de mii de lei pentru firmele de deszapezire din maramures

De la inceputul anului si pana in data de 22 ianuarie, politistii au aplicat 72 de sanctiuni contraventionale administratorilor de drumuri, in valoare de peste 200.000 de lei. In Maramures, sase administratori au fost amendati pentru interventiile dezastruoase de pe soselele judetului.

Conform informatiilor oficiale, sase sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politistii de la Serviciul Politiei Rutiere Maramures doar in luna ianuarie 2019. Astfel, au fost aplicate amenzi la patru administratori de drumuri nationale si la doi administratori de drumuri judetene. Fiecare amenda aplicata a insumat 21 puncte amenda . Astfel, fiecare administrator de drum a primit o amenda de 3.045 lei, rezultand un total de 18.270 lei.

Gropile din podul de la Ardusat amendate de politia rutiera

In 22 ianuarie va prezentam imagini video cu podul de peste raul Somes de la Ardusat. Acesta arata pur si simplu ca dupa un bombardament. Politia Rutiera Maramures s-a autosesizat si a aplicat o sanctiune contraventionala administratorului de drum pentru punerea in pericol a sigurantei rutiere.

Imaginile video sunt elocvente:

Drumarii maramureseni total nepregatiti, in top national

Cele mai multe dintre acestea au fost date pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna. De asemenea, au mai fost sanctionate si neluarea masurilor de inlaturare a obstacolelor aflate pe partea carosabila, precum si nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzatoare a drumului public.

Aceste masuri au fost luate de politistii rutieri din Capitala, de cei de la Autostrazi, precum si de politistii  din judetele Salaj, Satu-Mare, Arges, Bihor, Cluj, Maramures, Alba, Arad, Gorj, Mehedinti, Mures, Vaslui, Dambovita, Caras-Severin, Calarasi, Giurgiu si Vrancea. Cele mai multe amenzi au fost aplicate in Bihor . Reamintim faptul ca, in conformitate cu prevederile legale, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor in vigoare.

Politistii vor continua actiunile pentru diminuarea riscului rutier si vor lua, de fiecare data, masuri fata de cei care nu respecta reglementarile legale.

Pentru a conduce in siguranta, in contextul avertizarilor meteorologice, Politia Romana va recomanda:

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizati luminile de intalnire inclusiv ziua , dar si pe cele de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen!

Nu actionati brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii sau a derapajelor necontrolate!

Echipati-va autovehiculele cu anvelope de iarna, atunci cand circulati pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei!

Casa 92.8 mp si 5/16 parti din teren 756 mp, Baia Mare, 50.480 lei
Citeste
9 soferi prinsi bauti la volan de catre politistii maramureseni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.