Amenzi de circa 9

Soferii care nu au pus in pericol siguranta, nu au fost sanctionati. In schimb, cei care s-au grabit si au apasat prea tare pedala de acceleratie, au platit amenzi in valoare de aproximativ 9 000 de lei. Practic, au fost oprite pentru verificari 87 de autovehicule si au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale.
Actiunea a fost organizata de politistii din Somcuta Mare, ieri, 10 februarie, in contextul in care viteza excesiva ramane unul dintre principalii factori care contribuie la producerea accidentelor rutiere.
Astfel, incalcarea prevederilor legale, in special a celor referitoare la limita legala de viteza, a impus aplicarea a 20 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 9 000 de lei. De asemenea, a fost retinut un certificat de inmatriculare.
Nu uitati! Viteza excesiva va poate transforma in victime: pe dumneavoastra, pe cei dragi, sau pe cei care circula regulamentar! Controlul volanului, al pedalei de acceleratie, dar si gestionarea timpului depinde de noi! Sa nu recuperam timpul pierdut apasand prea tare pedala de acceleratie! Mai bine ajungem la destinatie mai tarziu, dar in siguranta!

Soferi depistati fara permis si cu alcool la volan, cercetati penal de politisti

Actiunile politistilor rutieri au continuat si la inceputul acestei saptamani. Politistii au vrut in primul rand sa se asigure ca participantii la trafic vor ajunge in siguranta la domiciliu si totodata sa-i descurajeze pe cei care urca la volan in stare de ebrietate sau fara a detine permise de conducere.
Astfel ca ieri, 10 februarie, s-au reluat controalele pe drumurile publice de pe raza intregului judet. Actiunile, cu caracter preventiv, au luat o forma din sfera penalului pentru patru maramureseni care au condus fie fara a avea drept de a conduce fie sub influenta bauturilor alcoolice.
Un echipaj de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Baia Mare a oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de 39 de ani din Baia Sprie. Verificarile efectuate au relevat ca acesta avea dreptul de a conduce anulat, iar valabilitatea numerelor de circulatie provizorii erau expirate.
Pe raza comunei Petrova a fost depistat un tanar de 33 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism chiar daca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Pe raza orasului Ulmeni a fost oprit pentru verificari un autoturism condus de un barbat domiciliat in municipiul Arad. Intrucat acesta a declarat ca nu are asupra sa permisul de conducere, politistii au efectuat verificari care au relevat ca de fapt permisul lui de conducere era retinut.
O alta persoana, care a comis infractiuni rutiere, a fost implicata in producerea unui accident de circulatie pe strada Carpati din Viseu de Sus. La fata locului politistii au constatat ca un barbat de 49 de ani, nu a adaptat viteza la conditiile de drum si a ajuns cu autoturismul in gardul unui imobil. Trei pasageri au suferit leziuni in urma impactului si au fost transportati la spital pentru investigatii medicale.
Verificarile politistilor au relevat faptul ca barbatul care a condus autovehiculul avea permisul de conducere cu restrictii – suspendat, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoarea de 0.64 mg/l alcool pur in aerul expirat. La spital, acesta a refuzat recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

Cursuri saptamanale de muzica bizantina in Baia Mare
Citeste
Un barbat din baia mare a incalcat de mai multe ori ordinul de protectie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.