Ambasadorul Africii de Sud a venit in Maramures penru a "identifica oportunitati de colaborare" intre tara pe care o reprezinta si judetul nostru

INTALNIRE DE LUCRU  Prefectul Vasile Moldovan s-a intalnit Excelenta Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Africa de Sud in Rom ania, aflat in vizita oficiala in judetul nostru. Acesta este insotit de secretarul politic Tiba Bethwell si secretarul social Veronica Nicolau din cadrul ambasadei. Diplomatul viziteaza pentru prima data judetul nostru si are stabilite intalniri cu autoritatile administratiei publice locale, oameni de afaceri pentru a identifica oportunitati de colaborare cu Republica Africa de Sud.

"Nu avem inregistrate la nivelul judetului nostru societati sau companii cu actionar majoritar din Republica Africa de Sud sau mixte. La nivel guvernamental se afla in dezbatere proiectul noii legi a minelor si exista posibilitatea redeschiderii unor mine in judet, bineinteles cu respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei mediului. Avem o cultura care pastreaza traditiile, portul, graiul, dar si mestesugurile" a spus prefectul Vasile Moldovan.

Citeste si: EXEMPLU DE BUNA PRACTICA – Delegati din India au venit in Baia Mare pentru a lua exemplul romanesc in reforma sistemului de protectie a copilului

Excelenta Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Africa de Sud a multumit pentru primire si a declarat ca romanii sunt oameni primitori si calzi, iar Romania are un potential care poate fi exploatat. Suntem deschisi pentru colaborare la nivel guvernamental, dar si local in teritoriu si cred ca vom identifica oportunitati de colaborare inclusiv in Maramures, in domeniul turismului, minerit, cultura, arta, industria lemnului.

Delegatia din cadrul Republicii Africa de Sud s-a deplasat in Maramuresul istoric, unde se vor avea intalniri cu oameni de afaceri, respectiv vor vizita obiective turistice din zona .

 

Informatii furnizate de Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Cioban din sarasau, batut crunt de un localnic pentru ca ar fi pascut oile pe terenul lui
Citeste
Identificarea unor oportunitati de colaborare intre judetul Maramures si Republica Africa de Sud
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.