AM AVUT DREPTATE: Baia Mare, Basesti, Cicarlau, Sacalaseni, masca obligatorie, scolile exclusiv online

Adaugat in categoria Breaking news
Actualizat

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a reunit in sedinta extraordinara si a decis, in contextul evolutiei situatiei epidemiologice, adoptarea unor decizii la nivelul unor unitati administrativ-teritoriale, a spus presedintele CJSU Maramures, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Astfel, avand in vedere valoarea ratei incidentei cumulate peste limita de alerta de 3 cazuri la 1000 de locuitori, in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise. Administratorii/Proprietarii spatiilor publice deschise afiseaza la loc vizibil informatii privind obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice mentionate.

In localitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni sunt interzise organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor este interzisa in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni.

In unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile mentionate la Art. 3 si Art.4 (in sistem take-away si catering).

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este interzisa in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni.

Pentru prevenirea si limitarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, avand in vedere depasirea ratei de incidenta peste limita de alerta, conform datelor transmise, in data de 25 octombrie a.c., de catre Directia de Sanatate Publica Maramures, se suspenda temporar desfasurarea cursurilor de invatamant preuniversitar de stat si private "fata in fata" in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Basesti, Cicarlau si Sacalaseni. Acestea se vor desfasura exclusiv in sistem online.

Cresele din Baia Mare raman deschise. Se comunica filialelor baimarene ale universitatilor de stat si private depasirea ratei de incidenta peste limita de alerta pentru luarea masurilor legale de desfasurare a cursurilor universitare online.

Se permite profesorilor/elevilor/studentilor straini (alta nationalitate), cazarea in internate/camine studentesti, cu asigurarea si respectarea masurilor stabilite pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei COVID-19.

Purtarea mastii de protectie este obligatorie, in unitatile administrativ-teritoriale Ocna Sugatag, Grosi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borsa, Coltau, Leordina, Baita de Sub Codru, Ardusat, Coas, Bistra, Grosii Tiblesului, Baia Sprie, Dumbravita, Viseu de Sus, Desesti, Sieu, Asuaju de Sus, Cavnic si Remeti pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), zonele in care se desfasoara pelerinaje, in exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale si in proximitatea institutiilor de invatamant pana la o distanta de 50 m de intrarea in perimetrul scolii.

Administratorii/proprietarii spatiilor publice deschise stabilite afiseaza la loc vizibil informatii privind obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile mentionate.

Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare din unitatile administrativ-teritoriale Ocna Sugatag, Grosi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borsa, Coltau, Leordina, Baita de Sub Codru, Ardusat, Coas, Bistra, Grosii Tiblesului, Baia Sprie, Dumbravita, Viseu de Sus, Desesti, Sieu, Asuaju de Sus, Cavnic si Remeti este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00. Se permite in unitatile administrativ-teritoriale Ocna Sugatag, Grosi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borsa, Coltau, Leordina, Baita de Sub Codru, Ardusat, Coas, Bistra, Grosii Tiblesului, Baia Sprie, Dumbravita, Viseu de Sus, Desesti, Sieu, Asuaju de Sus, Cavnic si Remeti desfasurarea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa in unitatile administrativ-teritoriale Ocna Sugatag, Grosi, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borsa, Coltau, Leordina, Baita de Sub Codru, Ardusat, Coas, Bistra, Grosii Tiblesului, Baia Sprie, Dumbravita, Viseu de Sus, Desesti, Sieu, Asuaju de Sus, Cavnic si Remeti fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

In functie de evolutia situatiei epidemiologice la nivelul judetului, CJSU Maramures se va reuni si dispune alte masuri pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei COVID-19, a mai adaugat prefectul de Maramures.

Articolul AM AVUT DREPTATE: Baia Mare, Basesti, Cicarlau, Sacalaseni, masca obligatorie, scolile exclusiv online apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 25 octombrie 2020: S-a ajuns la 168 decese in Maramures (inca 5)! In judet, in total, 3.587 cazuri de la inceput (65 noi). In tara, 3.855 infectari intr-o zi
Citeste
E OFICIAL: SCENARIUL ROSU, ACTIVAT IN BAIA MARE – Scolile, gradinitele si localurile se inchid, masca e obligatorie in toate spatiile publice deschise
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.