Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare

Consiliul Judetean Maramures este convocat maine, 28 octombrie, in prima sedinta extraordinara. Doua dintre punctele de pe ordinea de zi privesc alegerea celor doi vicepresedinti. Jocurile politice care se fac sunt interesante, mai ales dupa intalnirea de duminica seara, de la Castel Transilvania. La aceasta au participat liderii PNL, premierul Ludovic Orban care a fost la sedinta de constituire a CJ Maramures si primarul Baii Mari, Catalin Chereches.

Conform surselor liberale se va merge pe o intelegere la pachet CJ-CL Baia Mare. Pe Baia Mare liberalii doresc sa-l lase pe Chereches sa-si faca jocurile pentru viceprimari, desi ar putea constitui o majoritate pe doua formule: PNL – USR – UDMR (13 VOTURI) sau PNL – USR- PMP (14 voturi). In aceasta formula PNL ar putea avea oricand un vicprimar. Acesta ar trebui sa fie Mircea Cirt, fostul candidat la Primaria Baia Mare. Doar ca acesta nu este dorit de liberali, considerand ca ar capata prea multa putere pentru un nou intrat in partid. In plus, nu-l doreste nici Chereches. Asa ca liberalii prefera sa stea cuminti si sa-l lase pe Chereches sa-si faca jocurile, cu promisiunea ca acesta ii va ajuta in campania pentru parlamentare si la crearea majoritatii in CJ. Un post de viceprimar va fi ocupat de Doru Dancus, iar celalalt de un reprezentant al UDMR, cu voturile PNL-USR.

PNL-USR este alianta in jurul careia va fi constituita majoritatea la consiliul judetean. Cele doua partide nu au insa numarul de 18 consilieri necesari pentru formarea majoritatii. Aici intra in joc combinatia cu CL Baia Mare. Pentru obtinerea celor 18 voturi, se vor alipi aliantei PNL – USR voturile controlate de Chereches si Dancus din Coalitia pentru Maramures. Este vorba de votul lui Ioan Cheudean si Olivia Cherhat, o apropiata a familiei Chereches, fosta liberala trecuta la PNTCD-ul lui Dancus in urma cu 2 luni, o data cu primarul Catalin Chereches, care a parasit UNPR. Dancus nu castiga din asta doar postul de vice la Baia Mare, ci si promisiunea ca sotia sa, Iuliana Dancus, nu va fi schimbata din fruntea Ansamblului National Transilvania, si ca nici nu se va scormoni in datele contabile din ultimii 4 ani. USR a validat aceasta intelegere pentru ca in schimbul ei vor primi postul de vicepresedinte al CJ Maramures. Acesta va fi ocupat de Radu Trufan. Job-ul lui Trufan este la USR. Cu carte de munca, platit 4 zile pe saptamana. Trufan a fost anuntat ca postul sau din filiala, si altele similare din tara, va fi desfiintat. Deci omul ramanea fara serviciu! Asa ca un salariu de 17.000 de lei este perfect pentru un viitor somer. Mesajul USR de ,,partid altfel" se termina unde incep interesele personale.

PNL-USR vor masca aceasta intelegere tocmai prin grabirea votului pentru vicepresedinti. In sedinta de maine majoritatea absoluta va fi raportata la numarul consilierilor judeteni care au depus juramantul. Din 35, doar 30 au fost prezenti la sedinta de constituire. Astfel ca maine majoritatea este de 16 consilieri, nu de 18. Exact cat are PNL si USR. Fara sa-i poata acuza nimeni de palma batuta la Castel Transilvania. Doar ca noi stim de intelegere. Patru ani nu se consuma maine si PNL – USR are nevoie de minimum 18 voturi ca sa faca majoritatea in tot mandatul!

Traiasca alianta PNL – USR -Dancus – Chereches!

Articolul Alianta PNL-USR-Chereches a stabilit majoritatile in CJ si CL Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Baimarean retinut pentru 24 de ore dupa ce a condus sub influenta bauturilor alcoolice
Citeste
Premierul Orban, despre posibilitatea izolarii populatiei la domiciliu: ,,Lucrurile nu sunt foarte complicate, daca oamenii respecta regulile, riscul de transmitere se diminueaza drastic …"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.