ALERTA: Doi angajati ai ITPF Sighetu Marmatiei si doi de la IPJ Maramures, confirmati cu Covid-19. La fel si seful OPC

La nivelul ITPF Sighetu Marmatiei au fost identificati doi lucratori confirmati cu Covid-19, de la structurile din judetul Maramures. Conform surselor noastre unul dintre cei infectati este seful sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus.

In acest context, cinci angajati ITPF care au intrat in contact cu cei confirmati au intrat in izolare la domiciliu.

La nivelul ITPF Sighetu Marmatiei sunt implementate masurile de protectie, politistii de frontiera fiind dotati cu materiale de protectie individuala (masti, manusi, dezinfectat), periodic are loc igienizarea si dezinfectarea adecvata a tuturor incaperilor din inspectorat si ale celorlalte structuri subordonate, se pastreaza distanta sociala, iar la intrarea in serviciu are loc instruirea persoanalului in ceea ce priveste masurile de prevenire a transmiterii virusului, anunta reprezentantii ITPF Sighet.

De asemenea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures anunta infectarea unui angajat din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Maramures.

Angajatul (potrivit informatiilor noastre ar fi seful OP Maramures) a fost internat in spital.

Contactii directi au fost carantinati la domiciliu sau in locatia declarata pentru o perioada de 14 zile. Directia de Sanatate Publica Maramures efectueaza ancheta epidemiologica.

S-a dispus, conform procedurilor dezinfectia sediului institutiei si au fost luate toate masurile specifice de protectie individuala a personalului. Pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru, le reamintim cetatenilor sa respecte masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de specialisti, purtarea mastii de protectie in spatiile deschise stabilite prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, respectiv pastrarea distantei fizice de protectie sanitara si igienizarea frecventa a mainilor.

Tot azi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures anunta ca la Caminul pentru Persoane Varstnice Baia Sprie au fost confirmate noua persoane infectate cu noul Coronavirus, beneficiari ai serviciilor de asistenta sociala. Toate aceste persoane au fost mutate si izolate in cadrul centrului rezidential si beneficiaza de asistenta medicala zilnica, asigurata de personal medical, in colaborare permanenta cu medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Maramures.

Contactii directi au fost carantinati. Directia de Sanatate Publica Maramures a dispus efectuarea dezinfectiei si au fost luate toate masurile de protectie individuala. De asemenea, se efectueaza ancheta epidemiologica. Pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului nostru, le reamintim cetatenilor sa respecte masurile stabilite de autoritati in perioada starii de alerta, normele stabilite de specialisti, purtarea mastii de protectie in spatiile deschise stabilite prin hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, respectiv pastrarea distantei fizice de protectie sanitara si igienizarea frecventa a mainilor.

Dupa ce in structurile politiei de frontiera au depistati mai multi angajati infectati cu Covid-19, iata ca si in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Maramures sunt doi angajati confirmati pozitiv, anunta reprezentantii IPJ.

Articolul ALERTA: Doi angajati ai ITPF Sighetu Marmatiei si doi de la IPJ Maramures, confirmati cu Covid-19. La fel si seful OPC apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Accident mortal pe DJ 109F: Un barbat din Rohia s-a rasturnat cu tirul
Citeste
Doi detinuti au fost gasiti morti in celula
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.