ALEGEtI SA FItI IN SIGURANtA: Politistii maramureseni vor fi la datorie in minivacanta de 1 iunie

Se apropie minivacanta de 1 iunie. Si, cum fiecare zi libera ne invita la deplasari, calatorii, drumetii, politistii, ca de fiecare data, vor sa va stie in siguranta.
Astfel, in perioada 29 mai - 1 iunie a.c., politistii maramureseni se vor afla zilnic la datorie si vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a interveni atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Politistii rutieri vor fi si ei prezenti pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor si a incalcarii regulilor de circulatie. Pentru a evita orice sanctiune din partea politistilor, acestia va recomanda sa conduceti prudent, sa adaptati viteza la conditiile de drum si sa purtati centura de siguranta.
De asemenea, politistii de prevenire va reamintesc cateva masuri care sunt la indemana oricui in vederea asigurarii bunurilor, fie ca sunt din buzunare, autoturisme sau locuinte.
Astfel in locurile aglomerate - mijloace de transport in comun, spatiile acestora, magazine, piete - aveti grija la genti si buzunare!

o De obicei hotii poarta o haina pe brat si se imping, pentru a va distrage atentia, moment in care actioneaza, dupa care dau prada din mana in mana.
o tineti banii in buzunarele interioare, cat mai aproape de corp; in niciun caz nu-i purtati in buzunarele de la spate;
o tineti minte: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la indemana hotilor daca le tineti in rucsac, la spate!
Pentru siguranta locuintei:
o Nu deschideti niciodata usa inainte de a va uita pe vizor si instruiti-va si copiii in acest sens;
o Incuiati usa chiar daca sunteti acasa;
o Inchideti ferestrele cand plecati de acasa;
o Nu lasati cheia de la intrare la indemana hotilor;
o In cazul in care la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau cumpara diferite produse, evitati-le. In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta;
o Nu pastrati in casa sume mari de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti.
Pentru protectia autoturismului:
o Nu lasati in interior, la vedere, bani, genti, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatura electronica ori alte bunuri care pot tenta infractorii.
o Dotati-va autoturismul cu sistem de alarma!
o Evitati sa pastrati in autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de inmatriculare a masinii, documentele firmei, card-uri de credit sau orice alte inscrisuri de valoare.
Si un ultim sfat, iubiti-va copiii, copilaria este cea mai frumoasa etapa a vietii, dar si cea mai scurta!

Articolul ALEGEtI SA FItI IN SIGURANtA: Politistii maramureseni vor fi la datorie in minivacanta de 1 iunie apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

IDENTIFICAtI DE POLItISTI: Doi tineri au furat 23 de europaleti de pe strada Dumbravei
Citeste
Coronavirus, Romania: Cate persoane au fost confirmate in ultimele 24 de ore? Un caz nou in Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.