ALEGERI LOCALE 2020: Verificari la Sighetu Marmatiei privind vanzarea de voturi si turismul electoral

Informatii ingrijoratoare sosesc pe adresa redactiei Sighet 247 din mai multe surse, atat independente cat si din interiorul a doua partide din Sighetu Marmatiei. Informatiile sosesc din surse diferite si indica acelasi lucru: cele doua partide politice din Sighet au organizat o frauda electorala de proportii in municipiu pentru ziua de astazi, cand au loc alegerile locale.

Cele doua partide, potrivit surselor, si-au impartit zonele de influenta, astfel incat sa nu se ,,calce pe picioare".

Un partid se pare ca pe baza de tabel a cumparat persoanele defavorizate din mai multe cartiere din Sighet, in special Unirii, Cuza Voda si Bogdan Voda, oferindu-le o suma de bani (cele mai multe surse indica suma de 100 lei / votant cumparat), in doua rate: cei care au acceptat, au primit initial suma de 50 lei, au fost trecuti cu nume si prenume intr-un tabel, iar dupa ce vor iesi de la vot urmeaza sa primeasca diferenta de 50 lei.

Acelasi partid a sunat numerosi sigheteni sa ii indemne sa voteze cu candidatii acestuia pentru functiile de Primar si consilieri locali. Se pare ca aceeasi practica, de a suna insistent sighetenii sa voteze cu candidatii partidului respectiv, se va practica si astazi. Sighet 247 ii indeamna pe cei care sunt sunati sa anunte organele de Politie prin Serviciului unic de urgenta 112 si sa raporteze cele petrecute, dand cat mai multe detalii.

Alt partid s-a organizat pe cartierele Iapa si Valea Hotarului, avand si numeroase autoturisme de teren puse la dispozitie, care sa care votantii din zonele indepartate la sectiile de votare. Dupa votare, sub pretextul serbarii unei zile de nastere, cei care au votat vor petrece restul zilei pana noaptea tarziu la o pensiune din zona, evident, in mod gratuit, potrivit surselor noastre.

Ba mai mult, potrivit surselor noastre, in fata sectiilor de votare vor fi pozitionati oameni ai acestor partide, care vor continua propaganda electorala si vor cauta sa convinga alegatorii sa voteze cu candidatii lor, vorbind urat si prezentand informatii mincinoase la adresa celorlalti candidati.

Inca nu este clar care sunt sumele cheltuite de cele doua partide, daca informatiile se confirma, dar cert este ca vorbim de ordinul a sute de mii de euro.

Miza este una foarte mare, in conditiile in care niciun partid politic nu a reusit sa prevada pe simulari interne cine va fi viitorul Primar al municipiului Sighet, astfel ca fiecare vot conteaza. Singura varianta de a contracara aceste practici este ca sighetenii sa se prezinte in numar cat mai mare la VOT, indiferent cu cine decid sa voteze, reducand astfel impactul voturilor cumparate.

Sursa sighet247

Informatiile au fost confirmate si de autoritati. “La Sighet, Maramures, structurile de specialitate ale MAI efectueaza verificari dupa ce in presa au aparut informatii privind cumpararea de voturi.

De asemenea, au fost inregistrate mai multe sesizari de asa-zis turism electoral, toate fiind de urgenta verificate. Va reamintesc ca pentru prevenirea acestor fapte, efectivele MAI organizeaza filtre rutiere in toata tara”, se arata in comunicatul transmis de MAI.

Articolul ALEGERI LOCALE 2020: Verificari la Sighetu Marmatiei privind vanzarea de voturi si turismul electoral apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

LIVE TEXT: Maramuresul voteaza! Peste 13% prezenta la vot la ora 12.00. Scrutinul electoral, in timp real, poate fi urmarit AICI
Citeste
COVID-19 in Maramures: 12 de cazuri noi in ultimele 24 de ore
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.