ALEGERI LOCALE 2020: LIVE TEXT – Urmareste toate informatiile despre scrutinul de astazi, ce se intampla in Baia Mare, Maramures si in Romania

Azi, 27 septembrie 2020, romanii sunt asteptati la urne pentru a alege primarii, presedintii de consilii judetene, consilierii judeteni si locali care ii vor reprezenta in urmatorii patru ani.

In Maramures, nu mai putin de 425.911 de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la cele 440 de sectii de votare deschise pe raza judetului, de la ora 7:00. Primarii si presedintii de consilii judetene se aleg direct, prin scrutin uninominal, in timp ce consiliile locale si consiliile judetene se aleg in baza scrutinului de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale. Viceprimarii, precum si vicepresedintii consiliilor judetene se aleg prin vot indirect de catre consiliile locale, respectiv consiliile judetene.

In principalele municipii din Maramures se regasesc 122 din cele 440 de sectii de votare deschise in intreg judetul. Mai exact, sunt 86 in municipiul Baia Mare si 36 in municipiul Sighetu Marmatiei.

LIVE TEXT:

Ora 7:00: START VOT

Urnele pentru Alegerile Locale 2020 s-au deschis oficial in toata tara. Primii 125 de maramureseni s-au prezentat deja la sectiile de votare pentru a-si exprima optiunile, insemnand aproximativ 0,2% prezenta la vot la aceasta ora.

 

ActualMM

FRF: Noul protocol medical pentru desfasurarea competitiilor
Citeste
LIVE TEXT: Maramuresul voteaza! 425.911 persoane asteptate la urne, in 440 sectii de votare. Se vor alege primarii, presedintele CJ, respectiv consilierii locali si judeteni
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.