Alcoolul si viteza, ghinion pentru un tanar din sarasau

Cand conduci un autoturism, gandeste-te ca atat volanul cat si acceleratia iti apartin! Si ca atat propria viata cat si vietile celorlalti participanti la trafic stau in mainile tale! Fii responsabil si respecta regulile de circulatie!
Ieri, 13 februarie, un tanar de 31 de ani, domiciliat in comuna Sarasau si-a creat propriul ghinion. Acesta a fost depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism pe D.N.18, pe raza comunei, cu viteza peste limita legala. Oprit pentru verificari, soferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala! Conform art. 336, alin. 1, din Codul Penal: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda".

Accident rutier la Bistra cercetat de politisti

 Ieri, la ora 13.50, politistii din Bistra au intervenit la un accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane. Verificarile efectuate au relevat ca un tanar de 23 de ani, care conducea o autoutilitara, a efectuat manevra de mers cu spatele fara sa se asigure si a surprins si accidentat o femeie de 80 de ani, care se afla in calitate de pieton pe partea carosabila.

Victima a fost transportata la spitalul din Viseu de Sus, unde a beneficiat de ingrijiri medicale. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest si s-a constatat ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

Doua perchezitii domiciliare la poienile de sub munte
Citeste
Tanar din Coltau, cercetat pentru talharie calificata si distrugere, retinut pentru 24 de ore de politistii din Somcuta Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.