Alcoolemie record pe drumul public de pe raza comunei rozavlea

Politistii rutieri au depistat in weekendul care a trecut mai multi barbati care au condus autovehicule pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice.


Recordul apartine unui barbat de 40 de ani, domiciliat in comuna Rozavlea. Acesta a fost oprit pentru verificari sambata, 11 mai, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei. In urma testarii cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1.13 mg./l. alcool pur in aerul expirat.

Conform procedurii, politistii l-au condus la Centrul de Permanenta Dragomiresti, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele barbatului politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii rutiere.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentand in mare masura producerea accidentelor de circulatie! NU CONDUCETI SUB INFLUENTA ALCOOLULUI!

Actiunea TRUCK & BUS, pe drumurile din Maramures

In aceasta saptamana, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa, Politia Romana desfasoara actiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activitatilor de transport public de persoane si marfuri.

Astfel, in perioada 13 – 19 mai a.c., politistii maramureseni vor actiona pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si transportului de marfa.
In cadrul actiunii, politistii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si pe cele destinate transportului de marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.
Activitatile de control se desfasoara simultan in toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa .

 

 

Cinci medalii si sapte finale pentru dansatorii prodance 2000 baia mare la cupa satmarului
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.