Al treilea autor al spargerii bancomatului din arad a fost prins de politisti

Al treilea autor al spargerii bancomatului din Arad a fost prins de politisti, fiind vorba de un cetatean albanez cu domiciliul in judetul Maramures.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Arad l-au dovedit pe barbat ca fiind autor al spargerii bancomatului din cartierul Alfa – cu un prejudiciu de peste 420 de mii de lei, bani furati din ATM. Albanezul va fi prezentat Judecatoriei Arad cu propunere de arestare preventiva, scrie Aradon.ro.

"Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au retinut o a treia persoana banuita de implicare in explozia bancomatului de pe raza municipiului. In urma investigatiilor efectuate, a fost identificat si depistat un barbat de 31 de ani, din judetul Maramures, care in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, impreuna cu alti doi complici, ar fi provocat explozia unui bancomat de pe raza municipiului. Barbatul a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat magistratilor Parchetului de pe langa Judecatoria Arad cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de furt calificat", au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Arad. Potrivit informatiilor pe care le detinem, barbatul de 31 de ani ar fi fost prins in zona frontierei Nadlac. Pe numele barbatului de 31 de ani, Judecatoria Arad a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Istoria unei spargeri

Reamintim cititorilor ca, in noaptea de 13 spre 14 martie, in cartierul Alfa, un bancomat amplasat in incinta unui supermarket, a fost spart de persoane necunoscute, prin provocarea unei mici explozii. Pentru a provoca explozia, hotii au folosit o butelie cu gaz, luand ulterior casetele cu bani care se aflau in interiorul ATM-ului, prejudiciul ridicandu-se la peste 420.000 de lei. In urma provocarii exploziei, sistemul de alarma al supermarketului s-a declansat, determinandu-l pe unul dintre hoti, care a si fost filmat in timp ce sustragea casetele cu bani din bancomat, sa grabeasca operatiunea. Hotul a fost filmat plecand intr-o masina de teren de culoare inchisa. La scurt timpul de la plecarea lui la fata locului a sosit echipajul firmei de paza al supermarketului care a gasit pe jos o multime de bancnote imprastiate in urma exploziei. La aproape doua luni de la spargere, unul dintre autori a fost prins de politisti, acesta fiind arestat preventiv ulterior.

Preluare Aradon.ro

Doua titluri de "Cainele politist al anului", obtinute pentru IPJ Maramures de Teba si Tep
Citeste
Tinerii absolventi de medicina vor sa profeseze in romania, dar nu sunt ajutati de ministerul sanatatii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.