AjutA Si vei fi ajutat! sprijin pentru familia padurarului liviu pop! chef vasile hotca va gati in centrul vechi

"Ajuta si vei fi ajutat!". Acesta va fi motto-ul unei actiuni umanitare realizate de oameni cu sufletul mare in Baia Mare. Evenimentul caritabil organizat de chef Vasile Hotca va avea loc duminica, 8 decembrie, incepand cu ora 15.00, in Piata Libertatii, langa patinoarul amenajat de autoritatile locale.

Chef Vasile Hotca este cunoscut pentru actiunile sale umanitare. De-a lungul anului, dar mai cu seama inaintea sarbatorilor mari, Craciun sau Pasti, baimareanului organizeaza diverse activitati pentru a aduce un zambet pe chipul celor cu care destinul nu a fost tocmai generos.

Impresionat de tragedia familiei Pop , Vasile Hotca a initiat actiunea Chefs for Humanity. Cheful baimarean va face ceea ce stie el cel mai bine, adica va gati o masa calda. In schimb, vor fi asteptate donatii pentru familia de maramureseni.

Alaturi de chef Vasile Hotca se vor implica Stefan Telegdi, Bogdan Codrea, Cosmin Miscolt si organizatia Ajuta si vei fi ajutat. Totodata, se vor putea face donatii, luand legatura cu organizatorii, la numerele de telefon 0741.507.312 si 0720.814.525.

Reamintim ca padurarul Liviu Pop a fost ucis in seara zilei de 16 octombrie, dupa ce a surprins mai multi hoti de lemne in flagrant. Cazul a facut inconjurul tarii si a ajuns chiar in media internationala, indignand opinia publica si reamintind pericolul acestui flagel.

In urma maramureseanului, a ramas o familie care are nevoie de ajutorul semenilor, cu atat mai mult acum, cand s-a instalat sezonul rece.

"Mi s-a parut corect sa fac asta. Au pensie mica, au copilasi. Am dus deja familiei, acasa, cativa saci de jucarii, insa vrem sa ii ajutam si cu niste banuti in prag de iarna. E posibil ca, pe langa prieteni de-ai mei din zona, sa mai vina si niste bucatari din tara, inca nu stim sigur. Vor fi copii de la trei scoli generale care vor sustine colinde, ei vor veni cu parintii lor. Am primit carne de la Ferma Zootehnica si ne-am gandit sa facem vreo 500-600 de portii de mancare, insa suntem pregatiti sa facem si mai multe daca va exista cerere. Vom oferi si ceai si vin cald. Suntem dispusi sa primim si jucarii sau haine, intrucat va fi prezenta si familia. La ora 15.00 vom incepe, iar la ora 17.00 va fi gata mancarea. Pana atunci vom socializa. Cred ca trebuie sa facem astfel de gesturi in fiecare zi, nu numai de sarbatori. Cred ca trebuie sa daruim si sa fim mai buni unii cu ceilalti", a declarat, pentru baiamare24.ro, chef Vasile Hotca, obisnuit de sapte ani sa organizeze astfel de actiuni caritabile.

Crin CALAUZ

Comenteaza cu Facebook

Societatea VITAL SA invita utilizatorii sa isi actualizeze contractele
Citeste
Osemintele avocatului Ilie Lazar, cel mai tanar semnatar al Actului Unirii de la 1918, vor fi reinhumate la cimitirul Bellu Catolic
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.