Afla de ce este atat de important sa ai grija mai inainte de toate de sanatatea mentala. Sfaturi utile de la specialisti in acest articol!

Sanatatea mentala trebuie sa fie prioritatea ta principala!

Atunci cand vine vorba despre sanatatea mentala evitam acest subiect. Orice problema lasata netratata ne poate crea o stare de disconfort mental pe termen lung. De cele mai multe ori, ne tratam corpul, dar uitam de partea mentala. Chiar daca, intre acestea exista o conexiune foarte puternica. Pentru a ne intelege pe noi insine si pe ceilalti avem nevoie de ajutor specializat. Serviciile unui psiholog bun costa.

Desigur, primul pas pe care trebuie sa-l faci este acela de a te hotari sa mergi la el. In cazul in care te-ai decis, atunci partea financiara nu ar trebui sa fie o problema. Chiar daca mersul regulat la sesiunile de terapie poate fi costisitor. Folosind serviciile unuia dintre cele mai bune site-uri de comparatii, Monily, vei beneficia de ajutor profesionist si vei avea o viata implinita.

Factori care determina deteriorarea sanatatii mentale

Astazi, oamenii sunt din ce in ce mai expusi din punct de vedere mental. Exista o serie de factori care ne ataca mentalul. Stresul este un factor coroziv pentru creierul nostru, pe care nu-l luam in serios decat atunci cand este prea tarziu. Dar nu este singurul, alaturi de el fiind parerile celorlalti, comparatiile, rusinea si tot ceea ce provoaca o stare de disconfort creierului. Iata cateva dintre factorii care contribuie la deteriorarea sanatatii noastre mentale:

  • Abuzurile de orice natura ;
  • Scaderea nivelului de stima de sine;
  • Lipsa iubirii din partea semenilor;
  • Starea de nefericire care se acutizeaza;
  • Lipsa intelegerii din partea celorlalti;
  • Starea de neputinta financiara.

Unul dintre factorii moderni care ataca psihicul uman este mediul virtual. Accesul la lumea digitala, in spatiul de social media creeaza stari de disconfort masiv pentru oamenii din societatea actuala. Ne comparam in permanenta cu toti ceilalti, despre care presupunem ca sunt "mai buni" decat noi. Mai mult decat atat, suntem in permanenta judecati online. Oamenii incearca sa atinga anumite standarde impuse de ceilalti, iar daca esueaza, nivelul lor mental are de suferit.

Sigmatizarii de catre cei cu care interactionam online ii urmeaza auto-stigmatizarea. In plus, oamenilor le este teama sa discute despre astfel de probleme. Le lasa netratate pentru ca le considera rusinoase. Rezultatul este unul infiorator: 1 din 7 persoane la nivel international au probleme de sanatate mentala. Acutizarea lor duce la adevarate drame personale. Pana la urma, totul se reduce la felul in care te priveste. Stima de sine poate fi adusa la un nivel ridicat de noi insine. Daca tu te vezi intr-un mod pozitiv si ceilalti o vor face!

Sfaturi pentru a-ti creste stima de sine

Solutia problemelor noastre se gaseste in noi. Trebuie doar sa vrem sa o gasim. O putem face de unii singuri sau putem apela la ajutor profesionist. Diferenta consta in suma de bani pe care trebuie o sa platim expertului. Considera asta ca fiind ultima solutie, la care sa apelezi doar daca le-ai epuizat pe celelalte, care sunt gratuite.

  • Invata sa te autoapreciezi – nimeni nu iti cunoaste valoarea mai bine decat tine;
  • Concentreaza-te pe un sigur lucru si fa-l cat mai bine – ajuta creierul sa dea cele mai bune rezultate;
  • Alimenteaza-te sanatos si in mod regulat – mancarea putina si de calitate in dauna celei slab calitativa si multa;
  • Reducere nivelului de stres trebuie sa fie prioritatea ta principala – este factorul principal care ataca sanatatea mentala;
  • Odihneste-te cat mai mult si cat mai bine – somnul de calitate chiar ajuta sanatatea mentala;
  • Exercitiile fizice ajuta, mai ales daca sunt efectuate in mod regulat.

Ar trebui sa iei o pauza ori de cate ori simti te simti sub presiune. Bucura-te de lucrurile marunte si traieste-ti viata gandindu-te la tine in primul rand. Sanatatea ta mentala se poate deteriora profund daca nu ai grija de ea. Asa ca, incepand din acest moment, ea trebuie sa fie prioritatea ta principala!

Baimareanul Liviu Pop a dat alarma in cinci judete, dupa city-break-ul care l-a dus si in Venetia
Citeste
Eleva lesinata la Scoala nicolae iorga din baia mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.