Aeronava "straina" deasupra baii mari

Situatie mai putin obisnuita, semnalata in Baia Mare, vineri, 29 noiembrie. O aeronava a survolat, pret de minute in sir, orasul. Apoi, dupa cateva manevre efectuate in zona s-a facut nevazuta, catre sud.

Un cititor care utilizeaza platforma FlyRadar ne-a sesizat situati. "Ma gandesc sa nu fie vreun avion care are probleme si nu poate ateriza din cauza cetii si a norilor. Pare a fi o aeronava de mari dimensiuni, cu inmatricularea pe platforma YRTRK", a scris cititorul. Traseul aeronavei se vede in imagini.

Sursele baiamare24.ro au confirmat prezenta, printre noi, deasupra municipiului Baia Mare, a unei aeronave. Aceasta nu este, insa, niciun vreun OZN, nici vreun avion care sa aiba probleme de aterizare. In realitate, este un Cesna venit din Capitala.

Aceleasi surse ne-au aratat ca, odata cu modernizarea aeroportului baimarean, nu mai exista impedimente legate de decolare/aterizare din cauza cetii sau a plafonului jos de nori, intrucat s-au modificat procedurile de instrumentare a unor astfel de cazuri.

In ceea ce priveste cursa respectiva, aceasta ar apartine unui operator privat nou pe piata. Reprezentantii acestuia au venit in inspectie in zona Baia Mare, inspectand, totodata, lungimea pistei si dotarile pe care le are Aeroportul. Motivul ar fi simplu. S-ar dori introducerea, de la anul, a unor curse noi, unele chiar externe. Vom reveni!

Crin CALAUZ

Saruturi de tabla intre masini din Baia Mare
Citeste
Impact intre doua masini pe bd
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.