Adunarea generala a ajf maramures a stabilit sistemul competitional pentru sezonul 2019/2020

Azi, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures membrii afiliati au stabilit sistemul competitional pentru sezonul 2019/2020.

Fata de sezoanele precedente, campionatul viitor al Ligii 4 si 5 aduce unele modificari. Liga 4 va fi compusa si in stagiunea care va debuta pe 25 august tot din doua serii, 11 in Seria Nord, respectiv 13 echipe in Seria Sud. Insa noutatea o reprezinta faptul ca la finalul campionatului, dupa disputarea turului si a returului, va exista un play-off, primele doua clasate urmand sa se califice in aceasta faza. Locul 1 din Nord se va duela cu locul secund din Sud, respectiv pozitia a doua din Nord va intalni primul loc din Sud, meciuri ce se vor desfasura tur-retur. Dupa care castigatoarele celor doua jocuri vor evolua, intr-o singura mansa, pe teren neutru, pentru desemnarea campioanei Maramuresului.

Daca Liga 5 era pana acum structurata pe doua serii, din sezonul ce urmeaza aceasta va avea una singura, 16 echipe inscriindu-se la acest nivel. AJF MM a mai anuntat, printre altele, ca au fost afiliate o serie de cinci echipe, Foresta Campulung la Tisa si CSM Sighetu Marmatiei in Liga 4, Stejarul Fersig, Unirea Sasar si Viitorul Gardani in Liga 5. In schimb, nu a fost dezafiliata nicio echipa.

Un element important adus la cunostinta membrilor este implicarea Consiliului Judetean cu o suma consistenta pentru consolidarea sportului rege in judetul nostru, si anume alocarea sumei de 500.000 lei. Din aceasta suma, AJF Maramures va procura echipament de joc pentru toate reprezentantele Ligii 4 si 5, precum si treininguri pentru gruparile antrenate in fotbalul amator. De asemenea, toate cluburile afiliate la AJF au primit ieri si steaguri de colt, iar la anul se preconizeaza ca acestea sa primeasca din partea forului organizator si plase pentru porti.
Un alt punct discutat pe ordinea de zi a fost cel al alegerii in Biroul Executiv al AJF Maramures a doi reprezentanti, unul pentru Liga 5 si un membru din partea copiilor si juniorilor. Liga 5 va fi reprezentata in BE al AJF Maramures de catre Claudiu Barbus , ambii alesi cu unanimitate de voturi.

Asociatia Judeteana de Fotbal Maramures a mai informat membrii afiliati ca din sezonul care sta sa inceapa baremurile de arbitraj au fost modificate, atat la Liga 4, cat si la Liga 5 fiind ridicate cu 30, respectiv 20 lei. Astfel, in Liga 4 centralul va incasa un barem in valoare de 120 lei, un asistent 100 lei, iar observatorul va primi 120 lei. In esalonul Ligii 5, centralul va avea un barem de 100 lei, asistentul de 80 lei, iar observatorul va incasa 80 de lei.

La AG a AJF Maramures a fost prezent si vicepresedintele CJ Maramures, Doru Dancus, administratia judeteana alocand cea mai mare suma din istoria fotbalului judetean , precum si prefectul Vasile Moldovan. A fost invitat, de asemenea, si presedintele CJ, Gabriel Zetea, insa acesta nu a putut fi prezent din motive obiective.

Greco-catolicii merg la Nicula, dar nu la manastire: "Nici prin moastele sale, Fericitul Arhiereu Iuliu nu este invitat de actuala administrare"
Citeste
Turistii romani din Samothraki risca sa ramana blocati pe insula pana pe 18 august
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.