Adrian TODORAN: Reducem pretul apei cu 30% si scadem nivelul taxelor si impozitelor marite fara temei, in ultimul an. Din respect pentru FAMILIILE baimarenilor

Proiectul meu legat de dezvoltarea Baii Mari are in vedere o strategie pe termen lung, pentru ca un singur mandat este insuficient, daca vrem sa construim ceva durabil si cu adevarat important pentru comunitate. El porneste de la conceptul de RESPECT pentru acest oras si pentru locuitorii sai. De aceea, am asezat in centru oamenii. FAMILIA fiecarui baimarean este ceea ce trebuie sa ne ghideze in a gandi un plan cu adevarat serios pentru Baia Mare. Fiecare familie are nevoie de siguranta zilei de maine, de un trai decent si conditii demne de un oras al Secolului XXI.

Din grija pentru toate FAMILIILE baimarene, am analizat reducerea pretului apei furnizate de VITAL, cu pana la 30%, in prima faza. In acest sens, va fi nevoie de renegocierea contractului cu finantatorul european, cel care a asigurat bugetul pentru una dintre cele mai mari investitii din Maramures. In conditiile in care societatea VITAL inregistreaza anual profit de cateva milioane lei, banii pot fi folositi pentru acoperirea integrala a creditului, iar tariful apei va scadea semnificativ.

Reducerea taxei de salubrizare la nivelul celorlalte municipii din Ardeal este o masura care se impune de urgenta. In prezent, aceasta taxa este una foarte mare. In anul 2018, s-a marit inexplicabil, in urma unei hotarari de Consiliu Local initiate de primarul baimarean, ajungand la aproape 14 lei/persoana/luna. Spre comparatie, aceeasi taxa este:

  • 6,5 lei, in Targu Mures
  • 7 lei, in Alba Iulia
  • 7 lei, in Bistrita
  • 7 lei, in Zalau
  • 7,2 lei, in Cluj-Napoca
  • 7,4 lei, in Satu Mare
  • 7,9 lei, in Sibiu
  • 10 lei, in Oradea

Baia Mare conduce detasat - 12,86 lei

Impozitele pe terenuri si cladiri trebuie readuse la nivelul anului 2019. Ceea ce a facut actualul edil pentru a goli buzunarele baimarenilor este incredibil. A schimbat inexplicabil categoria zonei de locuit pentru anumite cartiere baimarene, incadrandu-le in categoria cu cele mai mari impozite. Asa se face ca zonele periferice ale orasului, cartiere aflate pana acum in categorii de nivel 3 sau 4, sunt acum incadrate la cele de interes 0, cu impozite maxime. Astfel, de la 190 lei, cat se platea pentru un apartament de dimensiuni medii, din cartierul Vlad Tepes, de exemplu, acum impozitul pe cladire este de aproape 400 lei. Se impune reincadrarea zonelor orasului in categoriile corespunzatoare, fapt care va duce la scaderea impozitelor pe cladiri, pentru majoritatea baimarenilor.

Adrian TODORAN, candidat Primaria Baia Mare, LOCUL 1 pe buletinul de vot

Comandat de: Partidul Miscarea Populara, Organizatia Judeteana Maramures; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020

Articolul Adrian TODORAN: Reducem pretul apei cu 30% si scadem nivelul taxelor si impozitelor marite fara temei, in ultimul an. Din respect pentru FAMILIILE baimarenilor apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Lista completa: 249 unitati de unitati de invatamant din Maramures vor deveni sectii de votare. In celelalte 129, se respecta decizia din 22 septembrie (DOCUMENT)
Citeste
Din categoria ,,lupul moralist" - Politicianul care, dupa ce l-a facut ,,praf" pe presedintele Iohannis, candideaza acum in Maramures din partea... PNL
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.