ADRIAN TODORAN: Am curajul sa ma bat cu primarul. Toti ceilalti sunt fricosi

Reporter: Sunteti un candidat atipic, care a ales sa nu faca promisiuni in fata alegatorilor cu care se intalneste, pentru ca nu vrea sa fie precum predecesorii sai. Ce altceva va diferentiaza de ceilalti candidati si de ce e nevoie de dvs la Primaria Baia Mare?
Adrian TODORAN: In primul rand, Baia Mare are nevoie de o administratie noua. Zece ani la conducerea unui municipiu este suficient, in conditiile in care orasul este la acelasi nivel ca in urma cu un deceniu. In timp ce municipiile din jur au creat parcuri industriale, infrastructuri rutiere adecvate intrarilor si iesirilor din oras, locuri de munca, strategii aplicate pentru gestionarea ,,pungilor de saracie", zone de agrement etc, bugetul Baii Mari s-a canalizat catre sindrofii si chefuri la scena. Eu nu promit ca voi atinge un obiectiv anume, ci ofer siguranta ca voi gestiona altfel bugetul orasului. Banii, cati sunt, trebuie administrati inteligent. Afacerea mea privata a implinit 20 de ani si este in crestere. Pentru ca am responsabilitatea folosirii chibzuite a banilor. Nu am lucrat NICIODATA cu statul si m-am dezvoltat prin propriile aptitudini. Sigur, un oras este greu de administrat, dar vazand potentialul Baii Mari si punand asta fata in fata cu realizarile... suntem departe de ceea ce am putea fi.

Reporter: Sunteti candidatul PMP la Primaria Baia Mare si, cu siguranta stiti, ca aveti o misiune grea. Cum va evaluati sansele de a-l bate pe actualul edil avand in vedere ca avem alegeri intr-un singur tur de scrutin?
Adrian TODORAN: Primarii in functie au prima sansa. Dar nu si in Baia Mare. Notorietatea sa este ridicata. Si atat. Intentia de vot este cu totul altceva. Iar in dreptul sau stau numeroase lucruri care il fac indezirabil pentru cetateni. Este judecat in mai multe dosare de coruptie, adesea are iesiri publice in care se manifesta antirasial, xenofob, incita la ura, defaimeaza autoritatile statului, fie ele judiciare sau administrative, lanseaza amenintari la adresa diverselor persoane fizice, inclusiv cu moartea, afiseaza mereu o lipsa de respect fata de baimareni si problemele lor si, extrem de important, tot mandatul sau se bazeaza pe MINCIUNA. Pentru ca a promis foarte multe lucruri, insa nu a realizat nimic important. Iar oamenii vad. S-au trezit la realitate si sunt constienti ca au fost inselati, iar acum e momentul sa il schimbe pe Catalin Chereches cu un primar competent.

Reporter: Care este prioritatea zero pentru Adrian Todoran, imediat ce ajunge primar?
Adrian TODORAN: Prioritatea mea zero este EDUCAtIA. Tinerii sunt cei care au mai mare nevoie de sprijinul administratiei locale, iar eu voi investi in generatia tanara. Voi redeschide curtile scolilor (inchise de zece ani), pentru ca leaganul copilariei noastre sa isi ocupe locul pe care il merita in viata noastra. Elevii, dupa cursuri, isi doresc un loc in care sa faca sport, miscare, sa se destinda, sa se simta in siguranta, sa se recreeze. Curtea scolii este locul ideal. In acest context, curtile vor fi monitorizate cu echipamente video, fapt care le va oferi atat copiilor, cat si parintilor siguranta de care au nevoie.
Tot in ceea ce priveste scolile, voi pune la punct un program pe termen lung de dotare a unitatilor de invatamant cu tot ce este necesar educatiei in Secolul XXI. Vreau sa terminam o data pentru totdeauna cu fondul clasei, fondul grupei si cutia milei. Este inadmisibil ca parintii sa cumpere perdele, parchet, mocheta, banci, proiectoare, hartie pentru printat, harti etc. E de datoria primarului ca, la intocmirea bugetului, sa aloce bani pentru aceste cheltuieli ce se regasesc in toate scolile.

Reporter: Ca si in alte orase din tara si in Baia Mare sunt cartiere in care oamenii, desi platesc taxe si impozite nu au apa, sau drumuri asfaltate. O situatie cu totul speciala este, de exemplu, cea a locuitorilor din Cartierul Limpedea. Ce se intampla acolo si cum puteti rezolva problemele lor?
Adrian TODORAN: Cazul Limpedea nu este unul izolat. Este un tablou tipic pentru Baia Mare. Un exemplu ce ne arata dezinteresul primariei fata de anumiti locuitori. Bineinteles ca din acea zona nu vin multe voturi. Pentru o mana de oameni ce sa investesti? Canalizezi banii in cartierele cu multi locuitori, asigurandu-ti un nou mandat. Or pana aceasta optica nu se schimba, nu avem nicio sansa. TOtI baimarenii conteaza. Nu doar cei care locuiesc in centru.
Concret, pentru Cartierul Limpedea, solutia este una extrem de simpla. La constituirea primului buget, se aloca banii necesari pentru realizarea unui pod care sa asigure traficul rutier si pietonal in bune conditii. Cu banii pe care ii tocam la una dintre parangheliile orasului (intre noi fie vorba, cu licitatii trucate, dupa cum arata presa locala, dar DNA nu aude, nu vede) facem zece poduri de genul acela. Iar referitor la utilitati, Primaria poate sustine la modul direct cauza cetatenilor respectivi, in relatia lor cu societatile de distributie a gazului, curentului, apei. Mai ales ca societatea ce asigura serviciile de apa si canal este proprietatea Baii Mari.

Reporter: E de remarcat unul dintre sloganurile dvs, prin care ii indemnati pe locuitorii din Baia Mare sa aiba curaj si sa isi schimbe primarul. De ce ati ales acest indemn?
Adrian TODORAN: Pentru ca AVEM CURAJUL sa SCHIMBAM PRIMARUL. Este o realitate. Cei mai multi baimareni doresc un nou primar. Iar cei care merg la vot AU CURAJ. Schimba primarul. Asta se intampla. Iar eu sunt un om CURAJOS. Am spus si in 2016, cand am candidat pentru Camera Deputatilor, ca ma voi lupta cu hienele din politica romaneasca. Si asta am facut. Sunt cel mai activ parlamentar de Maramures, atunci cand vorbim de critica adusa autoritatilor statului. Iar postarile mele pe retelele de socializare sau aparitiile mediatice sunt dovada certa a ceea ce spun acum. Nu mi-e frica decat de Bunul Dumnezeu, caruia Ii cer iertare pentru anumite greseli inerente.
Am ales acest slogan pentru ca partidele clasice, prafuite de politica post-decembrista, nu si-au desemnat candidati proprii la primarie. Fie au recurs la trocuri politice, fie au importat candidati de carton, care nu au nimic de pierdut intr-o astfel de competitie. Sunt singurul candidat care are CURAJUL sa il provoace pe actualul edil la o confruntare directa, sa ii arate nerealizarile, sa ii scoata in evidenta minciunile, sa le readuca aminte baimarenilor ca primarul are numeroase probleme cu legea, fiind trimis in judecata in mai multe dosare de coruptie.
Am CURAJUL sa il infrunt direct. Niciun alt candidat nu face asta. Toti se tem. Au interese marunte pe care si le protejeaza. Eu nu am nimic de pierdut. Deasupra mea este Dumnezeu, iar primarul, indiferent de amenintarile pe care le transmite unuia sau altuia, ma face doar sa zambesc. Si, de asemenea, sa realizez ca ii este frica de faptul ca a pierdut increderea oamenilor. I-a mintit suficient. Stie ca orasul s-a trezit, baimarenii au realizat cine a condus urbea in ultimii zece ani si vor vota RESPONSABIL. Vor SCHIMBA PRIMARUL. Din respect pentru Baia Mare.

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020.

Articolul ADRIAN TODORAN: Am curajul sa ma bat cu primarul. Toti ceilalti sunt fricosi apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

De la inceputul anului: Peste 5.500 de pacienti hemato-oncologici tratati la SJUBM; 50% dintre acestia au patologie maligna
Citeste
Lucrari Vital, 17 septembrie. Baimarenii de pe strada Alba Iulia raman azi fara apa potabila
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.