Administratorul firmei, trimis in judecata pentru moartea unui politist

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:


La data de 30 august 2019, procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un procuror, sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu, prev. de art.298 din Codul penal, ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 1 si 2 din Codul penal si vatamare corporala din culpa, prev. de art. 196 alin.1,2,3,4 din Codul penal cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e din Codul penal.
In fapt, in calitate de coordonator si conducator al echipei care a procedat la efectuarea unei perchezitii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozitiile legale prevazute de Codul de procedura penala, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, incidente activitatilor desfasurate, rezultand urmare acestor nerespectari decesul unei persoane si vatamarea altor doua persoane a caror viata a fost pusa in primejdie.
La data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusa la cunostinta calitatea de suspect, la sediul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Precizam ca efectuarea in continuare a urmaririi penale reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Click AICI pentru a vedea acuzatiile mamei politistului ucis in explozia de la Busag

Inscrierea alegatorilor din strainatate pentru alegerile prezidentiale, prelungita pana la 15 septembrie
Citeste
O invatatoare din Satu Mare s-a ales cu dosar penal pentru ca a atacat doi elevi cu spray lacrimogen
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.