Acuze grave – tata si fiu loviti si incatusati de politie

Incidente grave la Coltau. Zeci de oameni s-au adunat ca la circ dupa ce un echipaj de politie ar fi incatusat un barbat in varsta de aproximativ 62 de ani, iar apoi pe fiul acestuia. Ambii au fost dusi la sediul politiei unde au primit amenda cate 2.000 de lei fiecare.

Ce spun oamenii

"Eu am mers cu mama la magazin dupa paine. Nu aveam declaratiile la noi. Cand ne-am intors un echipaj de politie ne-a oprit pentru control. Le-am spus ca nu aveam declaratiile asupra noastra. In acel moment a venit tatal meu din Baia Mare. Avea declaratie asupra lui. I-au cerut-o si lui. Tata a aratat-o dar politistii i-au cerut actele masinii. Tata a urcat in masina si s-a aplecat sa ia actele masinii. Atunci au strigat politistii ca vrea sa fuga si l-au scos din masina.

L-au trantit de pamant si l-au incatusat. Eu am inceput sa filmez. Unul dintre politisti a scos pistolul si a strigat ca ne impusca. Am filmat tot. Dar a venit spre mine si m-a trantit de pamant si m-a incatusat. Ne-au dus pe amandoi la politie si acolo mi-au luat telefonul si au sters toate filmarile din el.

Ne-au dat amenzi de cate 2.000 de lei fiecaruia pentru ca nu aveam declaratii. Nu e normal ce se intampla. Au abuzat de noi. Am fost la spital si eu am fractura la nas. M-au lovit. Dupa Pasti voi depune plangere pentru abuz" a povestit tanarul

Vom reveni si cu un punct de vedere oficial al IPJ Maramures.

Ce spun sindicalistii din Politie

"In ultima perioada mai concret de la intrarea in vigoare a starii de urgenta s=au inmultit "aceste nedreptati" facute cetateanului.  Stau si ma intreb oare cand vom intelege noi ca cetateni ca legea se aplica nu se negociaza si ca fiecare dintre noi trebuie sa o respectam ne place sau nu ne place.

 Referitor la filmulet si culmea si un studio.

Dar mi se pare cusuta cu ata alba aceasta sceneta din mai multe motive dar nu le enumar acum pe toate doar ca " copilulu" merge la magazin cu mama lui nu completeaza declaratia obligatorie dar ii vine in cap sa filmeze ca mna e mai palpitant si cum necum vine tata salvator sa le spuna el oamenilor legii ca din dispret fata de lege fiul lui nu completeaza declaratia, de altfel obligatorie, si incearca "protector" sa l "extraga" de la raspundere si sa l duca acasa …… sa vada satul si spectatorii cum a eludat el legea si cum rade el la urma si etc etc .

 Sunt ferm convins ca colegii mei au respectat procedurile incepand cu invitarea la sediu .

 Va intreb nu era mai simplu sa fie onest sa le spuna organelor de control ca nu are declaratia si ca din nepasare nu a completat-o ?

 Colegii mei au actionat legal  .

Le transmit colegilor sa si faca meseria cu tact si responsabilitate in respectarea legii si sa nu se lase intimidati nici de telefoane, nici de presa, nicide mediile online.
Va spun dragi colegi ca justitia se infaptuieste doar in sala de judecata si nicaieri in alta parte.

 Succes in tot ceea ce faceti si va urez sarbatori linistite alaturi de cei dragi voua".

 SNPR Decus Maramures prim presedinte, Ion Tomoiaga

Imagine cutremuratoare. Crucea din altarul Catedralei Episcopale in mijlocul bisericii goale
Citeste
400 de romani au murit infectati cu coronavirus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.