AcuzaTii grave – un sofer sustine ca un politist l-a amendat fara nicio proba si i-a umilit tatal invalid

Acuzatii grave la adresa unui politist de la un post de politie rurala din Maramures. Un maramuresean sustine ca fratele lui a fost oprit fara motiv, ca acesta a fost lasat fara permis pentru 90 de zile pentru o depasire neregulamentara, depasire ce numai politistul ar fi vazut-o. Ba mai mult, omul sustine ca tatal acestuia a fost pur si simplu umilit, fiind tinut in autoturism mai bine de o ora, cu toate ca este o persoana cu dizabilitate.

"Domnul politist trebuie sa ajung urgent la Satu Mare, daca ma puteti intelege" a spus persoana aflata pe bancheta din spate imediat dupa ce masina a fost oprita pe raza localitatii Ilba.

"Domnule politist am un om fara picioare in masina! Ce fac cu el?" Politistul nu a raspuns, el inchizand doar geamul autospecialei de politie.

"Eu eram pasager in stanga fata. Masina are volan pe dreapta si fratele meu conducea. Intre Cicarlau si Ilba, acolo unde incep copacii a depasit un camion. Apoi inca o masina. Cand am intrat in Ilba, a vazut masina de politie cu sirenele pornite si a tras pe dreapta. Am crezut ca merge in ceva misiune. Dar nu. S-a oprit la noi si ne-a cerut actele. Vreau sa spun ca politistul nu avea cascheta, nu avea insigna in piept, nu s-a prezentat. Nu era regulamentar.

Ne-a spus ca am efectuat o depasire pe linie continua. Nu exista asa ceva in zona in care am depasit. Apoi la cateva minute dupa ce i-am dat actele a oprit un autoturism. Am stiut ca l-a oprit pentru a fi martor sofer. Cica, el ne-ar fi vazut ca am depasit pe linie continua. Am incercat sa vorbesc cu el sa ii spun sa nu minta. Atunci politistul a venit si m-a incatusat.

I-am cerut numarul de la insigna, o legitimatie ceva pentru a putea stii cine este. Nu a vrut sa ne spuna. S-a urcat in masina si a completat procesul verbal.

De acolo ne-a dus la sediul politiei unde am stat peste o ora pana a intocmit un proces verbal. Mie mi-a dat 1.300 lei amenda iar la fratele meu i-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. A facut un abuz.

In tot acest timp, tatal meu, o persoana invalida, fara ambele picioare a fost umilit pur si simplu, si a stat in masina in tot acest timp.

Vom contesta in instanta toate aceste masuri luate ilegal. Un abuz, consideram noi.

Asteptam si un punct de vedere oficial din partea IPJ Maramures.

Ce n-a putut acasa, Minerul a reusit in deplasare: prima victorie a sezonului
Citeste
Alt accident in Baia Mare. De aceasta data pe Bulevardul Traian
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.