AcuzaTii grave / actualizare – un sofer sustine ca un politist l-a amendat fara nicio proba si i-a umilit tatal invalid

Acuzatii grave la adresa unui politist de la un post de politie rurala din Maramures. Un maramuresean sustine ca fratele lui a fost oprit fara motiv, ca acesta a fost lasat fara permis pentru o depasire neregulamentara, depasire ce numai politistul ar fi vazut-o. Ba mai mult, omul sustine ca tatal acestuia a fost pur si simplu umilit, fiind tinut in autoturism mai bine de o ora, cu toate ca este o persoana cu dizabilitate.

"Domnul politist trebuie sa ajung urgent la Satu Mare, daca ma puteti intelege" a spus persoana aflata pe bancheta din spate imediat dupa ce masina a fost oprita pe raza localitatii Ilba.

"Domnule politist am un om fara picioare in masina! Ce fac cu el?" Politistul nu a raspuns, el inchizand doar geamul autospecialei de politie.

"Eu eram pasager in stanga fata. Masina are volan pe dreapta si fratele meu conducea. Intre Cicarlau si Ilba, acolo unde incep copacii a depasit un camion. Apoi inca o masina. Cand am intrat in Ilba, a vazut masina de politie cu sirenele pornite si a tras pe dreapta. Am crezut ca merge in ceva misiune. Dar nu. S-a oprit la noi si ne-a cerut actele. Vreau sa spun ca politistul nu avea cascheta, nu avea insigna in piept, nu s-a prezentat. Nu era regulamentar.

Ne-a spus ca am efectuat o depasire pe linie continua. Nu exista asa ceva in zona in care am depasit. Apoi la cateva minute dupa ce i-am dat actele a oprit un autoturism. Am stiut ca l-a oprit pentru a fi martor sofer. Cica, el ne-ar fi vazut ca am depasit pe linie continua. Am incercat sa vorbesc cu el sa ii spun sa nu minta. Atunci politistul a venit si m-a incatusat.

I-am cerut numarul de la insigna, o legitimatie ceva pentru a putea stii cine este. Nu a vrut sa ne spuna. S-a urcat in masina si a completat procesul verbal.

De acolo ne-a dus la sediul politiei unde am stat peste o ora pana a intocmit un proces verbal. Mie mi-a dat 1.300 lei amenda iar la fratele meu i-a suspendat permisul de conducere. A facut un abuz.

In tot acest timp, tatal meu, o persoana invalida, fara ambele picioare a fost umilit pur si simplu, si a stat in masina in tot acest timp.

Vom contesta in instanta toate aceste masuri luate ilegal. Un abuz, consideram noi.

Actualizare – IPJ Maramures

Autoturismul a fost oprit dupa ce soferul a efectuat o depasire neregulamentara, in zona de actiune a indicatorului "Depasire interzisa". Astfel, soferul a fost sanctionat contraventional si ca masura complementara s-a dispus retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Pasagerul, care a avut un comportament recalcitrant, a adresat cuvinte si expresii jignitoare si a refuzat sa se legitimeze, a fost imobilizat si condus la sediul politiei unde a fost sanctionat contraventional.

In ceea ce priveste modalitatea de interventie a politistului se vor efectua verificari, urmand ca in situatia in care se vor constata abateri sa fie dispuse masuri.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pentru prima data in clasamentul mondial al universitatilor Times Higher Education 2020
Citeste
Superliga
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.