Acum este timpul fraternitatii: In judetul Maramures in prezent un exercitiu de solidaritate maxima! Cele patru centre in care se preiau ajutoare in Baia Mare!

Acum este timpul fraternitatii: In judetul Maramures in prezent un exercitiu de solidaritate maxima! Cele patru centre in care se preiau ajutoare in Baia Mare!

O noua zi, un nou transport impresionant spre Ucraina, o noua demonstratie de solidaritate. O zi cu multa munca, dar si cu multe emotii, cu multi oameni aflati in situatii dificile – carora gesturile confratilor lor le-au adus o clipa de bucurie, arata autoritatile din Maramures.

144 de copii institutionalizati, insotiti de 32 de adulti, intrati in tara prin vama Halmeu, au fost preluati la vama de reprezentanti DGASPC Maramures, care i-au adus in Baia Mare unde au fost cazati in 3 locatii. Transportul copiiilor din Halmeu in Baia Mare, translatorii, masa si cazarea au fost asigurate in baza parteneriatului dintre Consiliul Judetean – Prefectura Maramures – ONG-uri, prin ISU Maramures, suport si asistenta sociala prin DGASPC Maramures. Acestia se afla in Maramures pana maine dimineata cand vor pleca de pe Aeroportul International Maramures spre Turcia.

Cele patru TIR-uri cu alimente, haine, produse de curatenie si dispozitive medicale, pregatite timp de doua zile la depozitul logistic de la Halmeu, au ajuns azi la destinatie. Primul TIR a mers in Mukacevo – la Forumul German, la volanul lui fiind chiar Frank Franke presedintele Asociatiei "Luftfahrt ohne Grenzen e.V. Wings of Help din Germania", al doilea a ajuns la Clubul Rotary din Ujhorod, al treilea la Clubul Rotary din Rahiv si al patrulea la Transcarphatian Enterprise Support Fund "TES Fund"- parteneri de incredere ai Camerei de Comert si Industrie Maramures. Un camion de ajutoare a ajuns azi la Manastirea Sihastria, iar cu sprijinul Parintelui Cleopa, de aceste donatii vor beneficia 400 de copii orfani aflati la Manastirea Inaltarii Domnului Banceni – Regiunea Cernauti. Gratie bunei cooperari intre toti factorii implicati, procedura de decontare a serviciilor de cazare, masa, transport, traduceri, convoaie umanitare etc. pentru ONG-urile implicate in gestionarea crizei refugiatilor a devenit operationala.

Refugiatii din Ucraina care locuiesc pe teritoriul judetului Maramures au posibilitatea de a primi ajutoare constand in seturi de igiena, alimente neperisabile si alte produse de stricta necesitate, pe baza documentelor de identitate ucrainene si in limita unei cantitati prestabilite din urmatoarele puncte de distributie din Baia Mare: 1. Casa Armatei din Baia Mare – adresa: str. Hortensiei nr. 1, orar: 10.00 – 18.00 (kituri de igiena) 2. Episcopia Maramuresului si Satmarului, punctul de lucru din Baia Mare, str. Ariesului nr. 34, orar: 10.00 – 14.00 (contact prealabil la tel. 0746 944 870 sau 0745 867 942) 3. ASSOC – Baia Mare, str. Rachetei nr. 3, orar: 9.00 – 16.00 4. Asociatia Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare, punct de lucru, Aleea Mocira (fostul sediu Inserv) – orar 16.00 – 20.00 (Isabela tel. 0757/985.937) Toate persoanele care au primit ajutor vor fi inregistrate cu datele din documentele prezentate, mai arata autoritatile maramuresene.

C.T.

Situatia la frontiera nordica: In judetul Maramures in prezent foarte multi au solicitat oficial azil! 842 ucraineni au intrat in tara in 24 ore, pe la Sighet!
Citeste
Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie, 81 de ani in folosul comunitatii baimarene si maramuresene
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.