ACTUALIZARE: Directorul CN “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, infectat cu COVID-19, a decedat in aceasta dimineata

Directorul CN “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei a decedat in aceasta dimineata la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, unde era internat de mai mult timp. Din cauza complicatiilor, barbatul in varsta de 52 de ani a pierdut lupta cu Covid-19.

Directorul Vasile Mih a prezentat simptome specifice infectarii cu COVID-19 in urma cu mai bine de 10 zile, prezentandu-se la Spitalul municipal Sighetu Marmatiei, scriu colegii de la Sighet247.ro. Acesta acuza stari febrile, primind un tratament sumar si fiind trimis in izolare la domiciliu. Dupa cateva zile, pentru ca starea sa de sanatate s-a inrautatit, acesta s-a deplasat din nou la spitalul sighetean, unde i s-au recoltat probe. Intre timp, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

In data de 16 octombrie 2020, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv. Din pacate, starea sa de sanatate s-a inrautatit continuu dupa aceasta data, agravandu-se in ultimele doua zile. Din pacate, in dimineata zilei de 20 octombrie 2020, Vasile Mih a pierdut batalia cu boala, decedand. Acesta nu suferea de boli cronice si nu avea probleme de sanatate, anterior infectarii cu COVID-19. Acesta a fost un om echilibrat, nu era fumator si in trecut a practicat sport de performanta.

Conducerea unitatii de invatamant, impreuna cu ISJ si DSP Maramures in jurul orei 8:30 au luat decizia ca elevii sa plece acasa, iar cursurile sa se desfasoare online pana la noi ordine. Directorul Vasile Mih nu a fost prezent fizic in unitatea de invatamant de aproximativ doua saptamani, iar alte cadre didactice nu au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

Vasile Mih a absolvit Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii ,,Babes-Bolyai" din Cluj Napoca. Acesta a obtinut ulterior si titlul de doctor in fizica.

A fost profesor de fizica incepand cu anul 1995, ocupand postul de director al Grupului Scolar pentru Industrie mica si Servicii (ulterior devenit Liceul Tehnologic ,,Marmatia") intre anii 2005-2010 si 2012-2014. In cursul anului 2017 a ocupat prin concurs postul de director al Colegiului National ,,Dragos-Voda" din Sighetu Marmatiei, functie pe care a detinut-o pana in prezent.

ACTUALIZARE: In memoriam prof. dr. Vasile Mih

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures isi exprima adancul regret pentru trecerea in eternitate a reputatului profesor de fizica VASILE MIH, Director al Colegiului National ,,Dragos Voda" Sighetu Marmatiei.

A fost un dascal de exceptie, iubit si respectat de toti cei care l-au cunoscut, cu o prestigioasa cariera didactica, a carui viata si activitate reprezinta un imbold pentru noi toti, mai ales in momente de cumpana.

Ne raman contributiile sale, tot ce a intreprins si realizat pentru invatamantul & & maramuresean si, nu in ultimul rand, spiritul sau cartezian, care ii definea personalitatea.

Il vom pastra mereu & in amintirile noastre! Suntem alaturi de familia greu incercata!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Colectivul ISJ Maramures

Articolul ACTUALIZARE: Directorul CN “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, infectat cu COVID-19, a decedat in aceasta dimineata apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Doliu in invatamantul maramuresean: Directorul CNDV Sighetu Marmatiei a fost rapus de COVID-19
Citeste
Un specialist in asfaltare, un controlor de rovignete si un consilier la AEP, propusi de guvern in conducerea Romgaz, cea mai mare companie a statului roman
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.