Actualizare! criminalul esterei a fost saltat de mascati

Exista un inculpat in cazul omorului Esterei. Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, Serviciului de Investigatii Criminale Maramures, impreuna cu cei din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, continua activitatile specifice in acest caz. Pentru a nu prejudicia in acest moment mersul anchetei, maine o sa va informam cu privire la cele constatate si masurile dispuse.

Sursele noastre au precizat ca suspectul are 17 ani , locuieste in zona Combinatului Cuprom , si este vecin cu familia fetitei ucise si violata .

ACTUALIZARE – Parchetul Maramures

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

         In urma cercetarilor efectuate in legatura cu infractiunile de omor calificat si viol ale caror victima a fost minora in varsta de 5 ani, fapte ce au fost comise la data de 30.04.2018, pe raza municipiului Baia Mare, in zona strazii Electrolizei, prin ordonanta din data de 26.06.2019 emisa de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un suspect si apoi punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunile susmentionate.

         Inculpatul,  fata de care exista indicii temeinice care conduc la banuiala rezonabila,  cu privire la comiterea infractiunilor amintite, este minor in varsta de 17 ani si fata de acesta a fost dispusa masura retinerii.

In cursul zilei de astazi urmeaza sa fie sesizat Tribunalul Maramures cu propunerea de arestare preventiva.

         In prezent cercetarile nu sunt finalizate si in continuare procurorul administreaza probele necesare si utile justei solutionari a cauzei.

         Pe parcursul anchetei, procurorul a beneficiat de sprijinul organelor politiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, al ofiterilor Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si al celor din cadrul Brigazii Operatiuni Speciale Cluj – Serviciul Operatiuni Speciale Maramures.

         Precizam ca, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

O femeie gravida, un adult si patru copii raniti
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.