Actualizare – cal biciuit la un concurs ecvestru din baia mare

La iesirea din municipiul Baia Mare inspre Satu Nou de Jos s-a desfasurat editia a III-a a unui Festivalul Ecvestru.

Muzica populara, cai frumosi, exemplare senzationale, concursuri de frumusete, recitaluri. Toate acestea ar fi trebuit sa ii bucure pe baimarenii care au iesit astazi din case si au participat la festival.

Doar ca la unul dintre cele doua concursuri ce au fost anuntate de organizatori pe afisuri unor dintre cai a fost biciuit fara mila de proprietar probabil pentru ca acesta sa poata tracta busetenii pregatiti de organizatori. Cu toate ca unii dintre cei prezenti ii spuneau barbatului sa nu mai loveasca animalul pentru ca este filmat, acesta a continuat sa il loveasca pana cand animalul a reusit sa miste din loc cusca cu bustenii respectivi.

Imediat pe pagina de socializare au aparut reactiile oamenilor. Toti s-au aratat socati de cele intamplate. Au fost si voci care au sustinut ca sunt animale de tractiune si e ceva normal sa fie lovite.

" Ala e un cal de masa grea, de tractare, scopul era sa traga acea cusca cu lemne, nu am vazut calul pe jos si oamenii aia sa mai dea cu biciu in el, deci nu vorbiti aiurea, pe vremea bunicilor vostri cum credeti ca se aduceau lemnele de la padure sau alte incarcaturi, nu erau atatea utilaje..🤦🏻‍♂️ "

"Asta e spectacol ? Unde ne aflam atunci ? Pe cine distreaza asemenea orori si cine ia banii pentru circ ? Autoritatile , te pomenesti ! "

" Nu stiu ce e mai crud , sa bati calul , sau sa stai tu sa ii filmezi si restul vreo 20 sa stea nepasatori, deci! "

" Rasa umana dobitoci cu doua picioare "

Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Maramures Plai cu Flori "Crescatorii de Cabaline", Primaria Municipiului Baia Mare, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Primaria Dumbravita si alte firme.

ACTUALIZARE

Politistii s-au sesizat din oficiu si desfasoara verificari cu privire la aspectele semnalate in articolul de presa, urmand ca in functie de cele constatate sa propuna masuri legale.

Maramures: Turismul, trend pozitiv pe primul semestru al acestui an
Citeste
Aproape 300 de pacienti din spitalele din judet au solicitat votarea in urna mobila
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.