ACTUALIZARE 3/ ALEGERI LOCALE 2020: LIVE TEXT – Urmareste toate informatiile despre scrutinul de astazi, ce se intampla in Baia Mare, Maramures si in Romania

Azi, 27 septembrie 2020, romanii sunt asteptati la urne pentru a alege primarii, presedintii de consilii judetene, consilierii judeteni si locali care ii vor reprezenta in urmatorii patru ani.

In Maramures, nu mai putin de 425.911 de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la cele 440 de sectii de votare deschise pe raza judetului, de la ora 7:00. Primarii si presedintii de consilii judetene se aleg direct, prin scrutin uninominal, in timp ce consiliile locale si consiliile judetene se aleg in baza scrutinului de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale. Viceprimarii, precum si vicepresedintii consiliilor judetene se aleg prin vot indirect de catre consiliile locale, respectiv consiliile judetene.

In principalele municipii din Maramures se regasesc 122 din cele 440 de sectii de votare deschise in intreg judetul. Mai exact, sunt 86 in municipiul Baia Mare si 36 in municipiul Sighetu Marmatiei.

LIVE TEXT:

Ora 7:00: START VOT

Urnele pentru Alegerile Locale 2020 s-au deschis oficial in toata tara. Primii 125 de maramureseni s-au prezentat deja la sectiile de votare pentru a-si exprima optiunile, insemnand aproximativ 0,2% prezenta la vot la aceasta ora.

ACTUALIZARE 1

ORA 8:00 – Prezenta la vot in Maramures si in tara

La ora 8:00, prezenta la vot in intregul judet Maramures este de 1,50 %, insemnand un numar total de 6430 de alegatori care s-au prezentat deja la urne. In municipiul Baia Mare au votat pana acum un numar de 1395 de cetateni, insemnand o prezenta la vot de 1,16 %, in timp ce la Sighetu Marmatiei au votat pana acum un numar de 440 de cetateni, insemand o prezenta la vot de 1,23 %.

La nivel national prezenta la vot la ora 8:00 este de 1,86 %, un numar de 341.000 de alegatori exprimandu-si optiunea pana la aceasta ora.

La aceasta ora, prezenta la vot in mediul urban este usor mai scazuta decat cea din mediul rural. Pana acum, nu au existat incidente la sectiile de votare. Potrivit purtatorului de cuvant al BEJ Maramures, exista 3309 de solictari pentru urna speciala.

ACTUALIZARE 2:

Ora 9:00 – Prezenta la vot in Maramures si in tara

La ora 9:00, prezenta la vot in intregul judet Maramures este de 3,43 %, insemnand un numar total de 14.661 de alegatori care s-au prezentat deja la urne. In municipiul Baia Mare au votat pana acum un numar de 3.231 de cetateni, insemnand o prezenta la vot de 2,68 %, in timp ce la Sighetu Marmatiei au votat pana acum un numar de 907 de cetateni, insemand o prezenta la vot de 2,53 %.

La nivel national prezenta la vot la ora 9:00 este de 4,31%, un numar de 789.643 de alegatori exprimandu-si optiunea pana la aceasta ora.

La aceasta ora, prezenta la vot in mediul urban este mai ridicati decat cea din mediul rural.

ACTUALIZARE 3:

Ora 9:35

Prim incident raportat la Politie, in judet. Un candidat la functia de primar in comuna Arinis il acuza pe primarul in functie, dar si pe viceprimar, ca au intrat aseara, in jurul orei 11:00, in curtea privata a blocului in care locuieste, pentru a-l ameninta. Mai mult, Radu Pop sustine ca, zilele trecute, aceleasi persoane ar fi trimis pe cineva in parcarea blocului de locuinte in care locuieste, pentru a-i taia franele de la masina. Ca dovada pentru incidentul petrecut aseara, la solicitarea noastra, acesta ne-a transmis si imagini video:

Am luat legatura si cu politistii maramureseni, care ne-au declarat urmatoarele:

"Aseara, la ora 22.45, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Farcasa au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre un barbat din Arinis cu privire la faptul ca a fost blocat de catre doua autoturisme conduse de catre alti doi barbati. La fata locului politistii au identificat apelantul, un barbat de 34 de ani si un alt barbat de 33 de ani. Barbatul de 33 de ani a relatat faptul ca in noaptea 22/23 septembrie i-a fost defectat sistemul de franare al autoturismului personal, iar acesta l-a blocat cu autoturismul pe barbatul de 34 de ani. In cauza se efectueaza cercetari urmand a se lua masurile legale ce se impun", a declarat Ionela Cozma, purtatorul de cuvant al IPJ Maramures.

Asteptam un punct de vedere si din partea celeilalte parti implicate in incident.

ActualMM

EXCLUSIV: ACUZAtII GRAVE / Un candidat la primarie sustine ca i-au fost taiate franele de la masina. Explicatii in materialul VIDEO
Citeste
Virusologii din Belgia au intrat intr-o ,,greva a tacerii" din cauza politicienilor
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.