Activitati de prevenire demarate de politisti in scolile din Maramures

SFATURI MARI PENTRU CEI MICI Componenta preventiva ocupa un rol din ce in ce mai important in activitatea politistilor maramureseni, iar activitatile pe acest palier revin nu doar structurii de profil cat si fiecarui politist, fie el de rutiera, de ordine publica sau de la alta structura.

Intelegand beneficiile informarii populatiei in general, si a celor mici, in special, politistii Posturilor Comunale Basesti si Coroieni, s-au aflat astazi in mijlocul elevilor Scolilor Gimnaziale din cele doua localitati.

Politistii au discutat cu elevii pe teme precum siguranta lor acasa, la scoala si pe strada, pentru a preveni victimizarea lor. Politistii au urmarit sa ii constientizeze pe elevi cu privire la faptul ca este important sa respecte regulile, atat cele impuse de scoala si parinti, cat si cele stabilite prin legi. Le-au dat exemple de cazuri de copii de varsta lor care au suferit din cauza nerespectarii regulilor sau a neatentiei lor, mai ales pe strada.

De asemenea, cei aproximativ 100 de copii din Basesti si Ponorata, au inteles ca rolul politiei este de a-i proteja, ca politistul este prietenul lor si ca ori de cate ori se afla in dificultate pot sa apeleze cu incredere la sprijinul acestuia.

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Ofiter judiciar, trimis in judecata, cu acord de recunoastere a vinovatiei, pentru luare de mita
Citeste
Informare meteo. Nopti si dimineti geroase
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.