Activitati antidrog in scolile din judet

Dupa ce au desfasurat Campania #10 PENTRU SIGURANTA in licee si scoli gimnaziale, politistii de prevenire s-au implicat deja intr-o alta campanie avand drept scop siguranta elevilor din judet.

Este vorba despre o Campanie de prevenire a consumului si traficului de droguri SUPRADOZA DE SIGURANTA. Ca de fiecare data cand este vorba despre activitati antidrog, politistii fac front comun cu Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Maramures. Cele doua institutii vor fi prezente in scoli pana la sfarsitul acestui an pentru a transmite elevilor informatii utile, astfel incat acestia sa decida in cunostinta de cauza cum aleg sa dea savoare vietii.

Ieri, 26 septembrie, politistii de prevenire impreuna cu cei de proximitate au fost prezenti in randul elevilor de clasa a IX-a de la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" din Baia Mare. Politistii au discutat cu elevii despre consumul de droguri s i efectele acestora asupra fizicului si psihicului lor, precum si riscurile la care se expun din punct de vedere infractional. Informatiile transmise elevilor au fost completate de prezentarea marturiilor unor tineri consumatori, care au reusit sa iasa de sub influenta acestui miraj, ajutand acum alti tineri dependenti de acest flagel.

Principalul scop al discutiilor cu elevii a fost constientizarea acestora cu privire la faptul ca drogul niciodata nu trebuie sa fie o alegere atunci cand doresc sa experimenteze o stare de bine, ca intotdeauna exista alternative sanatoase, ca intotdeauna decizia este a lor, si ca pot exista consecinte si in plan legal nu doar in cel fizic si psihic.
Elevii au fost deschisi la discutii, au adus completari, au povestit experiente personale atat in calitate de martori cat si, spre surprinderea politistilor, in calitate de consumatori.
Pentru ca acest fenomen sa fie redus la nivel de societate, este important sa nu fim nepasatori la ceea ce se intampla in jurul nostru, sa nu-l negam, ci sa intervenim, fiecare dupa posibilitatile lui, indiferent ca suntem prieteni, parinti, dascali, politisti sau simpli cetateni. Viata are savoare si fara droguri!

Superliga
Citeste
A talharit un minor de 13 ani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.