AcTiuni pe drumurile publice, dosare penale, sancTiuni Si intervenTii la accidente

In ultimele 24 de ore, politistii rutieri au fost din nou prezenti in trafic si au organizat mai multe actiuni pe drumurile publice de pe raza intregului judet: pe D.N. 1C Lapusel – Somcuta Mare, pe D.N. 18 Moisei – Leordina, pe D.J. 108A Ardusat – Farcasa, pe D.J. 185 Rona de Sus-Remeti si pe raza orasului Viseu de Sus.

Cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politistii Serviciului Rutier care au actionat, folosind aparatura radar din dotare, pentru depistarea vitezomanilor. In intervalul orar 10.00 – 12.00, 15.00 – 17.00, acestia au depistat 42 de soferi care conduceau cu viteza peste limitele legale. In cinci cazuri a fost dispusa masura retinerii permisului de conducere.

Alte 18 sanctiuni contraventionale au fost aplicate atat de politistii Serviciului Rutier cat si de cei din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau pentru alte abateri de la regimul circulatiei pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a depasit suma de 33 000 de lei.

Un baimarean de 47 de ani, care conducea ieri dupa-amiaza un moped dinspre Varai spre Valea Chioarului a intrat in derapaj si s-a rasturnat pe acostament. Barbatul a suferit leziuni corporale si a fost transportat la spital, unde a ramas internat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de 0.83 mg/l alcool pur in aerul expirat.

La Viseu de Sus politistii au intocmit doua dosare penale dupa ce au depistat azi-noapte un tanar de 15 ani din oras care conducea un autoturism pe strada 1 Mai si un tanar de 23 de ani care conducea cu o alcoolemie de 0.56 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ambii sunt cercetati in cadrul dosarelor penale intocmite, urmand ca la finalizarea cercetarilor politistii sa dispuna masuri legale.

Pe raza localitatii Barsana, politistii au intervenit de urgenta ieri, in jurul orei 16.40, pentru solutionarea unui accident de circulatie soldat cu ranirea unei persoane. La fata locului s-a constatat ca un tanar de 21 de ani, din Salistea de Sus, care conducea un autoturism, a efectuat depasirea unei coloane de masini, a pierdut controlul volanului si a parasit partea carosabila, izbindu-se de poarta unui imobil. In urma impactului, tanarul de la volan a suferit leziuni corporale si a fost transportat la spital. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca acesta nu se afla sub influenta alcoolului.

Din pacate, in aceasta dimineata, un tanar de 22 de ani si-a pierdut viata dupa ce autoturismul pe care il conducea a ajuns intr-un stalp de electricitate, pe raza orasului Somcuta Mare.

Siguranta rutiera nu este ceva dincolo de noi! Politistii nu pot fi omniprezenti! Controlul volanului il detine fiecare sofer in parte! Viteza excesiva si consumul de alcool continua sa fie principalele cauze generatoare de tragedii pe drumurile publice din judetul nostru. Nu va riscati viata! Nu-i puneti nici pe ceilalti in pericol! Conducand responsabil contribuiti la cresterea gradului de siguranta pe drumurile publice si implicit la evitarea tragediilor!

Citeste si

Un tanar de 22 de ani din Miresu Mare, a decedat intr-un accident
Citeste
Baimarean urmarit, blocat in trafic de politie si incatusat in fata politiei municipiului baia mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.