ACtIUNI: Fortele de ordine verifica legalitatea deplasarii in intervalul orar 23.00-05.00

Pe fondul numarului de cazuri de Covid 19 inregistrate, pentru prevenirea si combaterea infectarii cu noul coronavirus, Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures sub autoritatea Institutiei Prefectului Maramures, al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures, al Politiei Locale, al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Teritorial de Munca, intensifica activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, in ultimele 24 de ore, au fost desfasurate in sistem integrat actiuni de verificare cu efective marite in zone aglomerate, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

La activitatile desfasurate ieri, 09 noiembrie a.c., au participat 131 politisti din cadrul I.P.J. Maramures, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ANPC, DSVSA Maramures, OPC Maramures si ai ITM Maramures.

In cadrul celor 21 de actiuni punctuale desfasurate, au fost verificate 188 de societati comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1781 de persoane si au fost verificate 575 de mijloace de transport, din care 33 mijloace de transport public in comun si opt operatori autorizati/transportatori de persoane.

In total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 201 sanctiuni contraventionale, astfel:

  • 188 de sanctiuni pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala;
  • sapte sanctiuni aplicate operatorilor autorizati/transportatorilor de persoane pentru nerespectarea masurilor impuse;
  • patru sanctiuni pentru nerespectarea masurilor privind carantina/izolarea;
  • doua sanctiuni pentru fapte de natura economica in context COVID - 19.

Valoarea totala a amenzilor aplicate de politisti, a fost de peste 35.000 de lei.

Va recomandam sa pastrati distantarea fizica, sa purtati masca de protectie si sa nu va expuneti la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sanctionarea cetatenilor, ci ca toti sa constientizeze ca sanatatea si viata tuturor persoanelor sunt cele mai importante.
Suntem si vom fi prezenti pe raza intregului judet.

Totodata, incepand cu data de 9 noiembrie a.c., au intrat in vigoare noile masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin HG. Nr. 935/2020.

In acest context, noaptea trecuta, in intervalul orar 23.00-05.00, politistii maramureseni au desfasurat actiuni de verificare a respectarii noilor norme.

Cu aceasta ocazie, pe raza judetului nostru, au fost depistate 53 de persoane care nu au respectat masurile privind deplasarea/libera circulatie. Astfel, au fost aplicate 53 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 6.500 de lei.

Odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri de prevenire a raspandirii noului coronavirus, echipajele de politie si jandarmerie aflate in serviciu pe raza judetului Maramures, verifica modul de respectare a interdictiei de circulatie a persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23:00--05:00.

Reamintim ca este permisa circulatia persoanelor in intervalul mai sus precizat pentru urmatoarele motive:

  • deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
  • deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
  • deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
  • Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.
  • Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;
  • Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda: numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Actiuni de acest gen se vor desfasura pana la incetarea masurilor restrictive.

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

Articolul ACtIUNI: Fortele de ordine verifica legalitatea deplasarii in intervalul orar 23.00-05.00 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

In mediul online: ,,Giveaway" organizat de Asociatia Culturala ,,Theologos"; Puteti castiga o Biblie (FOTO)
Citeste
Noaptea Muzeelor este pregatita pentru o abordare digitala in 14 noiembrie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.