Actiuni de prevenire si limitare a infectarii cu virusul Covid-19

In ultimele 24 de ore, sub autoritatea Institutiei Prefectului, au fost desfasurate actiuni de verificare cu efective marite in zone aglomerate, centre comerciale, piete, cluburi/pub-uri, parcuri/zone de agrement, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

La activitatile desfasurate ieri, 13 iulie, au participat 81 de politisti, jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si autoritati publice locale.

Astfel, la nivelul judetului Maramures, au fost executate 16 de actiuni punctuale. In cadrul acestor activitati au fost verificate 44 de societati comerciale/persoane fizice autorizate si au fost legitimate 76 de persoane.

A fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

De asemenea, au fost aplicate 191 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 in valoare de peste 82.000 de lei.

Recomandam cetatenilor sa respecte masurile de protectie sanitara si de distantare fizica pentru a-si proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur.
Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca fortele de ordine vor desfasura permanent in aceasta perioada activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta, pentru a proteja cetatenii si pentru a preveni raspandirea noului tip de coronavirus.

Va amintim de TELVERDE - 0800800165, numarul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea masurilor stabilite in contextul COVID-19.

Articolul Actiuni de prevenire si limitare a infectarii cu virusul Covid-19 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Andrei Crisan mai aduce un trofeu din Ungaria
Citeste
SURSE MEDICALE – A 11-a persoana decedata din cauza COVID-19 in Maramures e un barbat de etnie roma
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.