ACtIUNI DE PREVENIRE: Politistii, de vorba cu elevii din Finteusu Mic despre absenteismul scolar

Ieri, 25 februarie, lucratorii Biroului Siguranta Scolara din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, au fost prezenti in localitatea Finteusu Mic. Alaturi de reprezentantii scolii gimnaziale din localitate, acestia au desfasurat o actiune de prevenire si combatere a absenteismului scolar in comunitatea din care provin majoritatea elevilor. Activitatea s-a realizat in baza "Proiectului privind reducerea violentei fizice si psihologice" derulat in unitatea de invatamant incepand cu luna in curs.

Au fost vizitate familiile elevilor care absenteaza si nu frecventeaza in mod regulat scoala, ocazie cu care acestia au fost informati cu privire consecintele absenteismului si a abandonului scolar. Totodata, parintilor le-au fost prezentate prevederile Legii Educatiei Nationale, conform carora parintele sau tutorele legal este obligat sa ia masuri pentru scolarizarea elevului pe perioada invatamantului obligatoriu, in caz contrar, sunt pasibili de amenda ori pot fi obligati sa depuna munca folosul comunitatii. Parintii au fost constientizati ca, la un numar mare de absente elevii nu mai beneficiaza de ajutor social.

Agenda zilei de azi a cuprins si activitatea de desemnare a echipei castigatoare, pe scoala, a concursului privind elaborarea unor materiale informative - preventive destinate prevenirii violentei psihologice - bullying. Concursul a constat in doua sectiuni, respectiv sectiunea afis si sectiunea clip video.

Castigatorii vor participa la faza pe judet, unde vor concura cu elevii altor unitati de invatamant, urmand ca lucrarile si materialele selectate sa fie transmise la nivelul Directiei Siguranta Scolara care vor desemna premiantii cu ocazia sarbatoririi Zilei Politiei Romane – 25.03.2022.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Arhiepiscopul greco catolic din Romania, Lucian Muresan, se roaga pentru Ucraina
Citeste
VIOLENtA: Un barbat din Chelinta s-a ales cu ordin de protectie provizoriu dupa ce si-a batut mama
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.