ACtIUNI DE AMPLOARE ALE POLItISTILOR SPECIALIZAtI IN INVESTIGAREA CRIMINALITAtII ECONOMICE: Patru persoane retinute pentru contrabanda, aplicarea sechestrului pe 230.000 kg agregate minerale

Joi, 09 iulie, ofiterii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari si evaziunii fiscale in domeniul alimentar si nealimentar. De asemenea au fost continuate activitatilein domeniul exploatarii si comercializarii agregatelor minerale.

In cadrul activitatilor desfasurate, sub coordonarea procurorului, intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii in forma continuata a mai multor infractiuni de contrabanda, politistii au pus in executare 4 mandate de aducere pe numele a 4 dintre suspectii cercetati in cauza. Cercetarile efectuate pana in acest moment au relevat ca in perioada martie - aprilie a acestui an o femeie din comuna Desesti a comercializat in mai multe randuri 2.253 pachete (45.060 buc.) tigari, provenite din contrabanda, catre doi baimareni si catre un barbat din judetul Alba.

In baza probatoriului administrat de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cele patru persoane implicate in activitatea infractionala de contrabanda au fost retinute pentru 24 de ore. Acestea urmeaza a fi prezentate instantei competente cu propunere de arestare preventiva, iar politistii continua cercetarile pentru identificarea tuturor participantilor la activitatea infractionala si tragerea acestora la raspundere penala.

Tot ieri, politistii au continuat activitatile specifice desfasurate sub coordonarea procurorului intr-un dosar penal inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei. Astfel, politistii au pus in executare ordonanta de aplicare a sechestrului pe cantitatea de 230.000 kg agregate minerale (piatra bruta/concasata), in valoare de aproximativ 11.500 lei. De asemenea au fost ridicate inscrisuri de natura a proba activitatea infractionala a agentului economic care face obiectul dosarului penal
In cadrul acelorasi activitati a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 20.000 lei, fata de un agent economic cu obiect de activitate in domeniul exploatarii agregatelor minerale si s-a dispus masura complementara a confiscarii cantitatii de 700.000 kg agregate minerale, in valoare de 18.000 lei.

Controale au fost efectuate si la sediile mai multor societati comerciale de pe raza intregului judet. Politistii au verificat 20 de societati comerciale si 9 persoane fizice, iar pentru abaterile constatate au aplicat 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 38.500 lei. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si ale O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Articolul ACtIUNI DE AMPLOARE ALE POLItISTILOR SPECIALIZAtI IN INVESTIGAREA CRIMINALITAtII ECONOMICE: Patru persoane retinute pentru contrabanda, aplicarea sechestrului pe 230.000 kg agregate minerale apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Terapie prin dans la Asociatia Esperando
Citeste
De peste 20 de ani, caldura caminului tau este specialitatea noastra
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.