Acoperisurile ilegale, date jos. Primarul Chereches a initiat un proiect menit sa remedieze aceasta problema

INCEPE DEMOLAREA!  Evenimentele meteorologice extreme din dupa-masa zilei de 28 mai 2019, care au afectat in mare parte municipiul Baia Mare, la nivelul pagubelor produse atat pentru cetateni cat si pentru cladiri ale municipalitatii si alte institutii, au fost aduse in atentia consilierilor locali de catre primarul municipiului Baia Mare Catalin Chereches  in cadrul sedintei de Consiliul Local si dezbatute in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ambele convocate pentru data 29 mai 2019.

Primarul Catalin Chereches a propus masuri concrete pentru reglementarea situatiei sarpantelor construite in nelegalitate si a subliniat modul in care vor fi abordate  sarpantele, in special cele construite nelegal, declarand ca se doreste realizarea unui regulament aprobat de catre Consiliul Local prin care sa se realizeze o procedura de urgenta. Cei care au sarpante construite ilegal vor fi somati avand un termen pentru desfiintare foarte scurt, dar totusi rezonabil.

"As vrea foarte mult sa ne gandim la modul in care, din perspectiva estetica dar si din perspectiva sigurantei cetateanului, putem sa intervenim sa demolam aceste sarpante,  sa facem izolarea exclusiva a planseelor acestor blocuri, bineinteles cu punerea in functiune a scurgerilor pentru apele pluviale si doar in cazuri exceptionale, acolo unde exista disponibilitatea  financiara a proprietarilor, sa se realizeze sarpante cu caracter legal, cu proiect  inclusiv. Proiectul odata introdus  in regulament sa poata sa fie finantat de autoritate in acest sens", a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

 

O alta posibilitate propusa de catre primarul Catalin Chereches  consilierilor locali este aceea de a prelua tot ceea ce inseamna drepturi asupra planseelor. Acolo unde situatia tehnica, respectiv structura blocului, permit municipalitatii sa faca aceste lucrari de mansardare, cu respectarea prevederilor tehnice, inclusiv cu lift acolo unde este cazul, iar aceste mansarde- apartamente din mansarda sa poata fi preluate in  patrimoniul municipiului. Ar creste astfel  numarul de locuinte care se pot acorda spre inchiriere persoanelor tinere si celor aflate  intr-o situatie sociala dificila.

 

Important de stiut despre procedura de despagubire pentru autoturismele avariate

 

In cadrul Sedintei de Consiliu Local a fost discutata posibilitatea ca Guvernul Romaniei sa despagubeasca cetatenii pagubiti de conditiile meteorologice extreme din municipiu.

"Vreau sa mentionez din start ca pana in momentul in care Guvernul Romaniei, din fondurile de rezerva la dispozitia primului ministru, va acorda sumele necesare cu destinatie speciala pentru despagubirea persoanelor  fizice, municipiul nu poate sa faca niciun demers in acest sens. Sper ca exista bunavointa la nivel de guvern pentru a se acorda aceste fonduri, nu ca si in anii precedenti in care in prima faza cand se termina ploaia guvernul spunea ca vor acorda astfel de despagubiri dupa care lucrurile se modificau in mod radical si doar autoritatile locale si institutiile publice  trebuiau sa faca acest lucru", a mai declarat Catalin Chereches.

 

ActualMM

Pompierii indeparteaza tencuiala distrusa de grindina de marti
Citeste
FOTO
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.