Acoperisul unei gospodarii din buzesti a luat foc

Un incendiu violent s-a inregistrat in seara zilei de miercuri, 23 ianuarie, in localitatea Buzesti, comuna Farcasa.

Pompierii de la Garda de interventie nr.2 Farcasa, impreuna cu pompierii voluntari ai comunei Farcasa, au actionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa, de pe strada Livezii, din satul Buzesti. Cauza incendiului provine, cel mai probabil, de la un cos de evacuare al fumului.

S-a acTionat cu doua autospeciale, la fata locului mai sosind si o a treia masina, de la ISU Baia Mare, insa interventia acesteia nu a mai fost necesara. Pagubele produse sunt destul de insemnate, arzand o parte din acoperis . La etaj, dat fiind faptul ca tavanele erau placate cu rigips, peste care era pusa vata termoizolanta , aceasta aprinzandu-se, a fost necesara spargerea lor pentru a se putea stinge. Interventia a fost usurata si de existenta hidrantilor pentru incendiu de la reteaua de apa a comunei. Mai grav este faptul ca locuinta nu era asigurata.

Primarul comunei Farcasa, Ioan Stegeran, roaga totii proprietarii de locuinte sa verifice cosurile de fum si instalatiile de incalzire pentru a evita pe viitor astfel de situatii nedorite. "Cetatenii care doresc sa ia legatura cu un cosar autorizat pot suna la primarie, iar de acolo vor primi sprijin. De asemenea nu trebuie uitat nici faptul ca fiecare proprietar de locuinta este obligat, prin lege, sa incheie o asigurare care acopera anumite daune", au precizat reprezentantii Primariei Farcasa.

Sursa: text – AxaNews.ro; foto – facebook – Comuna Farcasa Maramures

Un politist de frontiera a intrat cu masina intr-o sanie trasa de cai la poienile de sub munte
Citeste
O vila a fost cuprinsa de flacari in Farcasa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.