ACCIDENTE LA SOMCUTA MARE SI SATU NOU DE SUS: Doi oameni raniti. O mie de soferi au fost amendati de politistii rutieri in doar o saptamana (FOTO)

Doua evenimente rutiere s-au petrecut pe drumurile din Maramures weekendul care a trecut. Pe DN1C la iesirea din Somcuta Mare spre Satulung, un sofer a ajuns in parapetul de pe marginea drumului in conditii neclare (foto cititori). Din fericire nimeni nu a fost ranit.

Cel de-al doilea eveniment a avut loc sambata seara, in jurul orei 22.00, cand din Baia Sprie au intervenit la un accident rutier produs in localitatea Satu Nou de Sus.

Politistii ajunsi la fata locului au constatat ca un barbat de 50 de ani din Baia Mare in timp ce conducea un tractor, a parasit partea carosabila si s-a izbit de un stalp de iluminat public. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala a doua persoane de 45 respectiv 13 ani, pasagere in utilajul agricol. Victimele au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale.

In urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat faptul ca barbatul care a condus tractorul nu poseda permis de conducere de nici o categorie. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la centrul medical de permanenta Baia Sprie pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile.

Aproape 1000 de sanctiuni aplicate de politisti pentru abateri rutiere constatate in ultima saptamana

In perioada 06 - 12 iulie, politistii maramureseni au continuat actiunile pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate mai multe actiuni, pe raza intregului judet, si s-a intervenit la 433 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

In urma activitatilor desfasurate politistii au prins in flagrant 18 persoane banuite de comiterea de infractiuni, in trei cazuri fiind luate masuri preventive. De asemenea au fost intocmite dosare penale in cazul celor 169 de infractiuni sesizate in perioada mentionata, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetarile pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate.

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt prioritati ale politistilor maramureseni.

Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, fiind constatate 29 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. In fapt, numai in acest week-end au fost depistate 15 persoane care au comis infractiuni rutiere: sapte care au condus in stare avansata de ebrietate, tot atatea care au condus fara sa detina acest drept si una care a condus un auto neinmatriculat. Cea mai mare concentratie de alcool a fost de 1.28 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar persoana de la volan a produs accident cu pagube materiale.

In cadrul activitatilor desfasurate saptamana trecuta au fost retinute 139 de permise de conducere, din care 55 pentru viteza excesiva, si au fost retrase 38 certificate de inmatriculare. Totodata, politistii rutieri au intervenit in aceasta perioada la trei accidente de circulatie grave produse pe raza judetului.

Din totalul de 1250 sanctiuni contraventionale aplicate in cursul saptamanii trecute pentru neregulile constatate, 945 au fost ca urmare a constatarii unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a depasit 650.000 de lei.

Actiunile politistilor maramureseni pentru siguranta cetatenilor continua. Recomandam soferilor sa fie precauti, sa nu depaseasca viteza legala, sa nu efectueze depasiri riscante si sa nu consume alcool inainte de a urca la volan! Iar cei care nu detin permis de conducere sa nu conduca pe drumurile publice!

Comenteaza cu Facebook

Articolul ACCIDENTE LA SOMCUTA MARE SI SATU NOU DE SUS: Doi oameni raniti. O mie de soferi au fost amendati de politistii rutieri in doar o saptamana (FOTO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

ACtIUNI: Prevenire si limitare a infectarii cu virusul Covid-19 in zonele aglomerate din Maramures
Citeste
BESTIA CU CHIP DE OM - TICAU: Recidivist arestat preventiv pentru ca a violat o fetita de 6 anisori din sat, dupa ce a ademenit-o din strada
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.